BreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreaking
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Filip Hammar har blivit av med körkortet – körde 54 kilometer för fort

02 sep, 2021 
Filip Hammar av med körkortet
Tv-profilen och programledaren Filip Hammar har blivit av med sitt körkort.
Han stoppades av polis efter en fortkörning på motorvägen – då han ska ha kört 164 km i timmen på en 110-väg.
Annons
Allt du vill veta om succéprogrammet: "Alla mot alla"Brand logo
Allt du vill veta om succéprogrammet: "Alla mot alla"

Den omtyckta och folkkära tv-profilen Filip Hammar, 46, är återigen aktuell i en ny säsong av det populära programmet Alla mot alla med kollegan och vännen Fredrik Wikingsson. Det blir den sjätte säsongen av programmet, som sänds på Kanal 5 på vardagskvällarna.

Premiäravsnittet gick av stapeln nu i veckan och där mötte Jesper Rönndahl och Josefin Johansson skådespelarna Björn Kjellman och Hanna Dorsin.

Men nu är Filip i hetluften av en helt annan anledning. Det har nämligen kommit fram uppgifter om att programledaren har fått sitt körkort indraget, detta efter att ha kört 54 kilometer för fort på en motorväg, något som Aftonbladet var först att rapportera.

Filip Hammar blev stoppad av polis på motorväg i somras

Filip Hammar blev stoppad på en motorväg i somras, enligt Aftonbladet.

Enligt tidningen har tv-profilen skrivit under och godkänt polisens ordningsföreläggande. Detta efter att ha stoppats i en kontroll på E18/E20 den 1 juli 2021, utanför Slyte som ligger mellan Köping och Örebro.

Annons

Polisen hade klockat hastigheten på bilen till 164 kilometer i timmen på en 100-väg. Det innebär att han alltså kört 54 kilometer för fort på motorvägen.

Filip Hammar får körkortet indraget efter fortkörningen

Filip Hammar tar emot pris på tv-galan Kristallen.

Polisen tog körkortet direkt på plats och Filip fick även en bot på 4 000 kronor, skriver tidningen som tagit del av Transportstyrelsens beslut. Nu har myndigheten också slagit fast att körkortet ska dras in – i fyra månader.

”Det är en allvarlig överträdelse och det har inte funnits några särskilda skäl att enbart ge en varning”, skriver transportstyrelsen i beslutet, enligt Aftonbladet.

Den 1 november kan Filip Hammar ansöka om nytt körkort.

Men det är inte bara Filip Hammar som blivit av med körkortet, även parhästen Fredrik Wikingsson har erfarenhet. I Filip & Fredrik podcast, från början av 2020, pratade Fredrik om händelsen som gjorde att han blev av med körkortet.

– Det var noll trafik, jag körde precis på gränsen för att de skulle ta kortet, jag har lite oflax, men jag lägger mig platt, sa han då.

Hänt har sökt Filip Hammar.

FOTO: Magnus Sandberg/Aftonbladet/TT, Stina Stjernkvist/EXP/TT

Annons