Filip Hammar har blivit av med körkortet – körde 54 kilometer för fort

Filip Hammar av med körkortet
Breaking

Tv-profilen och programledaren Filip Hammar har blivit av med sitt körkort.
Han stoppades av polis efter en fortkörning på motorvägen – då han ska ha kört 164 km i timmen på en 110-väg.

Den omtyckta och folkkära tv-profilen Filip Hammar, 46, är återigen aktuell i en ny säsong av det populära programmet Alla mot alla med kollegan och vännen Fredrik Wikingsson. Det blir den sjätte säsongen av programmet, som sänds på Kanal 5 på vardagskvällarna.

Premiäravsnittet gick av stapeln nu i veckan och där mötte Jesper Rönndahl och Josefin Johansson skådespelarna Björn Kjellman och Hanna Dorsin.

Men nu är Filip i hetluften av en helt annan anledning. Det har nämligen kommit fram uppgifter om att programledaren har fått sitt körkort indraget, detta efter att ha kört 54 kilometer för fort på en motorväg, något som Aftonbladet var först att rapportera.

Exklusivt
”JAG GRÄT” Suzanne Sjögren rörd över dottern Izabella

Filip Hammar blev stoppad av polis på motorväg i somras

Filip Hammar blev stoppad på en motorväg i somras, enligt Aftonbladet.

Enligt tidningen har tv-profilen skrivit under och godkänt polisens ordningsföreläggande. Detta efter att ha stoppats i en kontroll på E18/E20 den 1 juli 2021, utanför Slyte som ligger mellan Köping och Örebro.

ANNONS: Gör vardagen lite enklare och mycket godare med upp till 925 kr rabatt på fyra kassar från HelloFresh! Använd koden HANT925

Polisen hade klockat hastigheten på bilen till 164 kilometer i timmen på en 100-väg. Det innebär att han alltså kört 54 kilometer för fort på motorvägen.

Filip Hammar tar emot pris på tv-galan Kristallen.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Filip Hammar får körkortet indraget efter fortkörningen

Polisen tog körkortet direkt på plats och Filip fick även en bot på 4 000 kronor, skriver tidningen som tagit del av Transportstyrelsens beslut. Nu har myndigheten också slagit fast att körkortet ska dras in – i fyra månader.

”Det är en allvarlig överträdelse och det har inte funnits några särskilda skäl att enbart ge en varning”, skriver transportstyrelsen i beslutet, enligt Aftonbladet.

Den 1 november kan Filip Hammar ansöka om nytt körkort.

Men det är inte bara Filip Hammar som blivit av med körkortet, även parhästen Fredrik Wikingsson har erfarenhet. I Filip & Fredrik podcast, från början av 2020, pratade Fredrik om händelsen som gjorde att han blev av med körkortet.

– Det var noll trafik, jag körde precis på gränsen för att de skulle ta kortet, jag har lite oflax, men jag lägger mig platt, sa han då.

Hänt har sökt Filip Hammar.

LÄS OCKSÅ: Filip Hammar och Agnes Lindström Bolmgren har förlovat sig – ovanliga sättet

LÄS OCKSÅ: Vad är Sofia Dalén i Bäst i test 2022 känd för? Så började karriären

FOTO: Magnus Sandberg/Aftonbladet/TT, Stina Stjernkvist/EXP/TT

SENASTE NYTT!