Läkarnas varning till Joanna Swica i Robinson 2021 – efter otäcka skadan

Joanna Swica
Exklusivt

I förra veckans Robinson-tävling skadade Joanna Swica armen – något som levde kvar även i kvällens tävling. Det slutade med att hon gråtande kravlade sig in i mål och läkarna var snabbt på plats. Nu berättar hon för Hänt om hur hon trotsade läkarnas råd.

Robinson 2021 börjar lida mot sitt slut och nu är vi inne på den stora finalveckan, och det har varit en riktigt händelserik säsong. Förutom att den spelats in i Sverige så har det även skett fusk i Gränslandet. Det hela slutade med att deltagarna diskades.

ILSKA Niclas hårda kritik mot Robinson: ”Förbannad”

Vad som också utmärker sig i denna säsong är att det varit ovanligt många skador där sjukvårdsteamet behövt rycka in. Det är något som flera deltagare kan skriva under på, bland annat Hayes Jemide, Lovisa Almén och Joanna Swica.

Hayes och Lovisa är ute ur tävlingen sedan länge tillbaka, men någon som trotsat skadorna och kämpat sig kvar är Joanna. Hon tog sig nämligen tillbaka efter ett besök på sjukhuset men nu har olyckan varit framme igen.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

TV4 klippte bort scenen när Joanna skadade axeln

I förra veckans Robinson-tävling skadade hon sig och det är en skada som visade sig även i kvällens avsnitt. Detta var dock något som tittarna inte fick se och i efterhand fick Joanna förklara de bortklippta scenerna.

”Ni som har följt mig ett tag vet att jag har rehabat min axel pga skada, en skada som uppstod i gårdagens tävling. Jag har inte kunnat prata om det tidigare då jag det hade varit spoil av programmet. Att ni inte ser när själva skadan går till är pga Tv4 klippte bort att de frös tävlingen mitt i pga vissa omständigheter vilket resulterade i att jag drog sönder ett fäste i axeln.”, skrev hon då på Instagram.

Robinson 2021

Joanna skadade armen i vattenhindret

Foto: TV4

I kvällens avsnitt gick tävlingen ut på att med bakbundna händer och fötter kravla sig fram för att hämta två tampar, en åt gången. När Joanna till slut går i mål är det med riktig smärta i vänstra axeln som hon tidigare skadat.

– Starkt jobbat Joanna, du är klar!, säger Anders Öfvergård i programmet.

Läkarnas råd till Joanna efter smärtan

Tittarna kan då se att Joanna har rejält ont under hela tävlingen men att ge upp fanns aldrig på kartan för henne. Men när hon till slut kom i mål hade hon så ont att hon helt enkelt inte kunde hålla tårarna tillbaka längre – smärtan var för stark.

– Kan vi få en läkare till Joanna, ropar då Anders och läkarteamet är snabbt på plats.

Nu berättar Joanna för Hänt vad läkarna sa till henne där och då.

– De la om axeln och kylde ner den. De sa att jag fick fortsätta men att ha i åtanke att det kunde bli värre, förklarar hon.

Joanna valde dock att trotsa läkarnas råd.

– Att bryta var inget alternativ för mig. Inte så här långt in i tävlingen, säger hon till Hänt.

LÄS OCKSÅ: Tittarilska efter att William Seth Wenzel tvingats lämna Robinson 2021

LÄS OCKSÅ: Robinson-Williams ord efter snöpliga förlusten i örådet – innan finalveckan

FOTO: TV4