TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Veronica Maggio vill lura sommaren

13 apr, 2023 
TT Nyheter
Veronica Maggio ligger bakom en ny minifestival i Stockholm i slutet av april. Arkivbild.
Veronica Maggio hatar våren. Därför vill hon lura sommaren att komma i gång snabbare med hjälp av en egen minifestival.
– Det blir avgränsat och intimt men ändå "festivaligt", säger hon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Förra sommaren var Veronica Maggio ett av årets stora namn på Lollapalooza i Stockholm. I år spinner hon vidare på festivalkänslan med en egen minifestival under två kvällar i slutet av april.

Maggio avslutar förstås själv de båda konsertkvällarna, men hon har även bjudit in artisterna Avantgardet, Jackie Mere, Linn Koch-Emmery och Kasino.

– De har alla olika vibb. Jag ville att de övriga artisterna skulle utgöra en rolig mix, att det inte bara skulle bli fyra andra versioner av mig själv, säger hon.

"Gör mitt jobb"

Även om det är första gången Maggio ligger bakom en festival av det här slaget vill hon inte titulera sig festivalgeneral.

– Nej, det känns mer som semantik. Jag märker egentligen inte av det andra så mycket – det är inte så att jag går runt och pekar med hela handen, det är det andra som gör (skratt). Jag kommer att göra mitt helt vanliga jobb, säger hon.

Idén till festivalen föddes ur Maggios aversion för våren. Hon ville skynda på sommaren och festivalsäsongen, och valde därför att förlägga sin egen festival till slutet av april – en bra stund innan de ordinarie sommarfestivalerna drar i gång.

Annons

– Det känns som att allt kommer i gång så sent! Jag vill bara snabbspola våren och få den att bli sommar, så det här är ett led i att försöka styra över årstiderna, säger hon.

Tältkänsla

Maggio vill återskapa den klassiska "tält-känslan" på festivalen, en känsla hon menar man får uppleva ganska sällan på svenska spelningar.

– Jag älskar att spela i tält, men vi brukar sällan få göra det här hemma. Men jag älskar den där känslan av att man nästan befinner sig på en klubb. Det blir avgränsat och intimt men ändå "festivaligt" och fett, säger hon.

Efter minifestivalen väntar en sommarturné tillsammans med Miriam Bryant för Veronica Maggio. Därefter har hon en tom almanacka ett tag, en almanacka där hon ser fram emot att enbart skriva in "kom ihåg att vattna blommorna".

– Fast det brukar gå snabbt för mig att bli gnällig och vilja ha något att göra. Men jag behöver i alla fall få tro att jag kan vara tråkig så länge, säger hon.

Annons