Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Veronica Maggio bryter tystnaden om svåra tiden

09 jun, 2019 
AvAnaïs González Cruz
Veronica maggio
Grattis alla Veronica Maggio-fans! Snart kommer helt ny musik från sångerskan. Men att få fram låtarna har inte varit helt lätt – tvärtom.
Annons
Veronica Maggio bryter tystnaden om svåra tidenBrand logo
Veronica Maggio bryter tystnaden om svåra tiden

Veronica Maggio, 38, är i sommar aktuell med ny musik. Albumet Fiender är tråkigt släpps i två delar, den första den 14 juni och den andra i slutet av september.

I veckan har hon också uppträtt under tre kvällar på Gröna Lund i Stockholm – och slagit nytt publikrekord. Sammanlagt såg över 51 000 besökare Maggios konserter, ett flerdagarsrekord som tidigare hölls av jazzmusikern Louis Armstrong. Då, 1962, lockade han 35 000 besökare.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

I ett nytt inlägg på Instagram skriver sångerskan, som för övrigt är gravid med sitt andra barn, om den starka konsertupplevelsen på tivolit:

Saknar ord här… grät lite bakom scenen när jag insåg att allt är över för den här gången. Tack för att ni kom hit och sjöng så starkt att jag knappt hörde mig själv. Ses i sommarnatten nånstans.”

Det har gått tre år sedan Maggio släppte ny musik, men att få fram låtarna har inte varit helt lätt. Den musikaliska svackan slog egentligen till redan under arbetet med Den första är alltid gratis, då hon bestämde sig för att jobba med flera olika samarbetspartners:

Annons

– Jag trodde jag var en sådan nomad som skulle tycka att det var kul, att det skulle passa mig. Men det blev för jobbigt, stressigt på något sätt att aldrig få komma till ro, säger hon i en intervju med Expressen och fortsätter:

– Jag kände att det är nu allt faller ihop. Vi gjorde flera versioner av samma låt och spelade upp och bara ”vilken är bäst?”. Det är aldrig bra när man känner att man är i ett kompasslöst landskap. Sedan är det ju låtar som jag är superglad att jag gjorde och som jag är stolt över.

Kärlek, fest och sorg

När det sedan var dags att börja skriva på nytt tog det stopp på riktigt. Då tog hon en paus och gick i stället en skrivarkurs. Resultatet blev ett filmmanus tillsammans med I rymden finns inga känslor-regissören Andreas Öhman. Snart kan vi alltså räkna med en långfilm à la Maggio!

Den senaste tiden har hon också samarbetat med Kents frontfigur Joakim Berg, som varit med och tagit fram den nya plattan:

Annons

– Jag kan inte säga nog med positiva saker om Jocke. Han är väldigt ointresserad av att ta över ett projekt och få det att låta som Jocke Berg. Han har inget ego på det sättet. Jag gillar verkligen honom, säger hon till Expressen.

Fiender är tråkigt, del ett, består av sammanlagt fem låtar om kärlek, fest och sorg, teman som vi känner igen från Maggios musik.

–Jag har ju fått kritik för det, ‘det verkar inte som att det händer något i hennes värld, hon är för evigt fast i en krogkö’. Jag tycker att det är lite kul att det retar folk, jag står gärna kvar i den där krogkön ett tag till. Bara det det adderas något nytt och är på mina villkor, att det inte går på tomgång för att jag inte kommer på något annat eller tror att jag måste leverera någon sorts tonårsdoftande text för att folk vill ha det, tillägger hon i intervjun.

FOTO: TT

Annons