Idol 2023 marknadsföring banner

Tittarnas ilska mot förändrade upplägget i Så mycket bättre 2021

08 nov, 2021 
https://image.hant.se/johanna-alm-byline.jpeg.jpg?imageId=7655263&x=0&y=0&cropw=100&croph=87.5&width=1318&height=1318
Johanna Alm
Casper Janebrink och Melissa Horn
De senaste åren har TV4-programmet Så mycket bättre kantats av en hel del förändringar.
Nu riktar tittarna kritik mot kanalen i samband med att den nya säsongen visas på tv.
”Så otydligt”, skriver en person i en kommentar på Facebook.
Annons
Siw Malmkvist om sjukdomskampen i ”Så mycket bättre”
Siw Malmkvist om sjukdomskampen i ”Så mycket bättre”

Årets säsong av Så mycket bättre är igång och det har redan bjudits på en hel del tolkningar som har gett både tittarna och stjärnorna som medverkar i programmet gåshud, tårar och eufori!

Casper Janebrinks besvikelse på TV4 om Så mycket bättre

I det andra avsnittet var det dags för dansbandet Arvingarnas Casper Janebrink att ta plats i programmet. Eftersom Casper är en del av bandet var det först diskussioner om varför inte alla kunde få medverka i programmet.

Tidigare har dansbands-genren varit underrepresenterad i i programmet så när frågan om de ville vara med i Så mycket bättre kom blev gruppen otroligt glada. Men samtidigt kom besvikelsen, att de bara fick ta med en bandmedlem.

I en intervju med Hänt har Casper förklarat anledningen till varför tittarna bara kommer få se honom i programmet. Han förklarade då att produktionen endast ville ha en från bandet som representerade Arvingarna och då kom förfrågan till just Casper Janebrink.

Annons

– Vi undrade väl egentligen varför, för vi hade ju sett andra grupper ha med två, GES var ju med förra säsongen och de var ju tre. Kanske vi får vara med alla fyra då, men de tyckte det skulle bli för många och svårhanterligt, men vi köpte det till slut då.

Tittarnas kritik mot nya upplägget i Så mycket bättre

I tidigare säsonger av Så mycket bättre har tittarna fått följa en artist per vecka där både den personen fick välja en aktivitet som de andra deltagarna skulle hänga med på, men där de också fick se alla artister tolka den personens egna låtar under en och samma kväll.

Men de senaste åren har artisterna blivit allt fler vilket helt enkelt har lett till att dagarna inte längre räcker till för att det gamla konceptet med ska kunna fortsätta.

Istället för att varje artist har en varsin dag är det istället två artister som är kvar under hela säsongen, medan resterande byter av varandra.

I årets säsong är det Melissa Horn och Thomas Stenström som står som värdpar för hela säsongen och kommer alltså vara med i varje avsnitt. Vem som tolkar vem är en hemlighet tills det att avsnittet visas.

Annons

Det nya upplägget i har dock mötts av kritik från vissa tittare som anser att det blir för rörigt med så många olika tolkningar på olika artister per avsnitt. På Så mycket bättres Facebook-sida riktar tittarna kritik mot upplägget i programmet.

”Det nya konceptet suger. Det var mycket bättre när alla hade sin egen dag”, skriver en tv-tittare i en kommentar.

”Kan ni inte ta tillbaka det gamla formatet på serien där man faktiskt fick lära känna artistrna och deras tankar under karriären. Nu hinner man inte få en känsla för personen bakom låtarna då det hoppas fram och tillbaka mellan artisterna och låtarna. Det var så mycket bättre när det var en artist per vecka”, skriver en annan och fortsätter:

”Jag anser att det är för spretigt på det sätt som programmet är nu och jag vet många dom håller med mig om att intresset för programmet svalnat efter att det blivit så oklart och otydligt som det framställs nu.”

Annons

TV4 har inte svarat på tittarnas kritik mot Så mycket bättre 2021 ännu.

FOTO: TV4 Så mycket bättre/Facebook

Annons