ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Därför bröt Idol-Fredrik Lundman ihop på scenen – orden om tårarna

05 nov, 2021 
Fredrik Lundman bryter ihop i Idol 2021
Det blev minst sagt känslosamt för Fredrik Lundman som under Idol plötsligt bröt ihop på scenen i tårar. Men varför kollapsade han på scenen? Nu berättar han anledningen för Hänt.
– Man kommer ihåg hur ont det gjorde, säger Fredrik.
Annons
Idol-Fredrik om hur det är att ta kritik från jurynBrand logo
Idol-Fredrik om hur det är att ta kritik från juryn

Fredrik Lundman är en tittar-favorit i Idol 2021. Genom sin starka personlighet och röst har han berört många genom fredagsfinalerna. Han har ofta visat positiva och glada sidor, men under den senaste fredagsfinalen bröt han plötsligt ihop.

Det var ABBA-tema under kvällen och Fredrik fick sjunga låten The winner takes it all – en låt som skulle göra att han brast ut i gråt. Men varför kollapsade han på scenen? Nu berättar Fredrik för Hänt anledningen och vad det var som egentligen hände.

– Det går inte att beskriva med ord, så svårt var det, säger Fredrik efter uppträdandet.

Fredrik Lundmans tuffa tid bakom kulisserna i Idol 2021

Resan i Idol har inte varit helt smärtfri för Fredrik. Han har tampats med sjukdom och har slutat röka för stämbandens skull, som han skrek sönder i början av Idol-resan.

I en tidigare intervju med Hänt har Fredrik dock konstaterat att rökning-abstinensen börjat lägga sig.

Annons

– Abstinensen har inte helt försvunnit, men den är betydligt lugnare. Det är jätteskönt att man inte är lika irriterad, jag börjar komma tillbaka till mig själv, sa Fredrik då.

Därför bröt Fredrik Lundman ihop på scenen – orden om tårarna

Under den sjätte fredagsfinalen fick vi se en helt ny sida av Fredrik, han visade sig nämligen väldigt sårbar och under framträdandet av The winner takes it all bröt han ihop.

Fredrik Lundman bryter ihop mitt på scenen
Fredrik bryter ihop på scenen.

När Hänt pratar med Fredrik efter uppträdandet förklarar artisten varför han bröt ihop i tårar.

– Ja för att gå till botten med det hela, alla som har varit med om ett hjärtekross någon gång vet vad jag känner när jag framförde låten. Det är så den låten är skriven, det är så mycket känslor i texten, säger Fredrik och fortsätter:

Annons

– Jag har inte gått igenom en skilsmässa, men det är samma känsla som när man blir lämnad av en flickvän eller tvärtom. Det fungerar så, det är naturliga känslor. Om min flickvän skulle lämna mig nu så kommer jag inte kunna gå tillbaka när det senast hände och ha ett skydd för det, det är nya känslor varje gång. Man kommer ihåg hur ont det gjorde.

Fredrik berättar även att han blivit lämnad flera gånger i sitt liv, likt i tidigare relationer och tänkte på det när han framförde låten.

– Jag har upplevt det flera gånger i mitt liv. Det har aldrig lämnat mitt huvud.

FOTO: TV4 // Idol

Annons