Fredrik Lundman svarar på kritiken från Idol-juryn

Fredrik Lundman
Exklusivt

Fredrik Lundman gick vidare och fick sjunga sin låt under förra fredagsfinalen.
Efteråt fick han ta emot rätt hård kritik från juryn, som menade på att hans basröst förstörde låten.
För Hänt svarar Idol-Fredrik nu på kritiken.

Med sin country-stil har Fredrik Lundman, 29, från Piteå charmat sig vidare i Idol 2021 vecka efter vecka. Och det är många som är imponerade över norrlänningens insatser i tävlingen så här långt.

De senaste veckorna har dock varit lite tuffare för 29-åringen. Nyligen slutade Fredrik att röka efter många år.

Idol-Fredrik Lundman om att ha slutat röka

– Abstinensen har inte helt försvunnit, men det är betydligt lugnare. Det är jätteskönt att man inte är lika irriterad, jag börjar komma tillbaka till mig själv, har Fredrik tidigare berättat i en intervju med Hänt.

Det har påverkat hans humör lite grann, bland annat fick han kritik efter en fredagsfinal för att ha betett sig dåligt.

En stor anledning att han slutat med rökningen var efter incidenten i den andra fredagsfinalen, när han skrek av stämbanden.

Exklusivt
TV4-profilen avslöjar bråken i Nyhetsmorgons-kulisserna

Temat under förra fredagsfinalen var ”Juryns val” – om man gick vidare. För Fredriks del blev väntan inte alls lång, utan hans namn ropades upp först under kvällen.

Han gick upp på scen och rev sedan av ”I want it that way” med Backstreet Boys. En låt som jurymedlemmen Katja Mosally valt.

– Det var fantastiskt. Det är som jag alltid säger, det är ett privilegium varje gång att få kliva upp på scen. Man ska aldrig ta det för givet, säger Fredrik till Hänt.

Framträdandet fick dock ett svalt mottagande från majoriteten utav juryn. Alexander Kronlund ansåg bland annat att Fredrik dränkte låten i en "pöl av basröst."

Idol-Fredrik svarar på kritiken från juryn

För Hänt svarar Fredrik nu på kritiken.

– Det är bara att ta åt sig, gå vidare och lära sig. Jag kommer inte ändra på min basröst, det är den jag är stolt över att kunna inneha. Det är bland annat den som gör mig unik, säger han och fortsätter:

– Mina fans var jättenöjda. Framför allt har jag fått meddelande från folk som aldrig någonsin skulle lyssnat på Backstreet Boys, har sagt att ”oj, nu går det att lyssna på den där låten, satan var bra det var”, och det är skitkul att höra, säger han.

LÄS OCKSÅ: Hugo Gustafssons mammas ord till Kristina ”Keyyo” Petrushina inför alla

LÄS OCKSÅ: Sanningen om bilden på Nils Einár Grönberg och mamma Lena Nilsson

FOTO: TV4

Senaste nytt