Sanningen om bilden på Nils Einár Grönberg och mamma Lena Nilsson

Einár Grönberg och mamma Lena Nilsson

Rapparen Nils ”Einár” Grönberg gick tragiskt bort för snart två veckor sedan.
Många sörjer nu botgången och det finns en omtalad bild på mor och sonen som går rakt in i hjärtat hos fansen.
Läs om bilden på rapparen och mamma Lena Nilsson här.
Flickvännen Alexandra Torgrips liv med Einár innan hans död
Slå på ljud

Rapparen Nils ”Einár” Grönberg gick bort för snart veckor sedan. Han blev ihjälskjuten i Hammarby sjöstad i Stockholm och dog direkt på platsen, polisen har gått ut med att de utreder mord.

Einár var en stor rappare och har tagit emot priser på exempelvis P3 Guldgalan, och som endast 16 år slog han igenom med låten Katten i trakten. Många sörjer nu rapparen och en av de som tillägnade en bild åt Einár var fotografen Elisabeth Ohlson. Läs om bilden här.

Mamma Lena Nilssons ord om Einárs bortgång: ”Älskar dig”

Einár var son till krögaren Erik Grönberg och skådespelerskan och Guldbaggevinnaren Lena Nilsson. Några dagar efter bortgången gjorde Lena ett inlägg om Einár och tackade för stödet.

På Instagram skrev hon om sorgen:

”Vi i Nils stora familj , är tacksamma för alla er som sluter upp bakom oss i kärlek och gemenskap Nils berättelser innehöll många känslor och upplevelser, både egna, men även andras. Nils levde med sin familj och sina vänner i kärlek. Nu består, Tro, Hopp och Kärlek, men störst av allt är kärleken. Nils vi älskar dig så mycket Och som du sa ….. om Gud vill de blir bra nu , de blir bra nu”

Einár Grönberg

Mamma Lena Nilssons ord om bortgången.

FOTO: Lena Nilssons Instagram

Även Einárs flickvän Alexandra Torgrip har skrivit om sorgen. I ett känslosamt inlägg på Instagram skrev hon bland annat att Einár fick henne att älska sig själv, och att han under hela deras tid tillsammans ska ha behandlat henne som en prinsessa.

Sanningen om bilden på Einár och mamma Lena Nilsson

En av de som även hyllade och sörjde Einár var fotografen Elisabeth Ohlson, hon har varit med och fotograferat Einár och Lena Nilsson.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Till en bild på de två tillsammans förklarade hon fotografiet. Bland annat att de skrattade tillsammans och att himlen och ljuset har en annan innebörd.

På bilden syns Lena Nilsson tillsammans med sonen Einár, himlen lyser klarblått och solen kikar in mellan molnen. De syns även bredvid varandra, och flera skickar sina kärleksfulla tankar och stöd i kommentarsfältet.

Till bilden skriver hon även: ”Idag fick himmelen och ljuset en annan innebörd. Idag tänker jag på dig som mamma, Lena. Vi är många som tänker på dig dessa dagar. Vi är många som sänder kärlek till dig och alla andra mödrar som förlorat sina barn på detta förkrossande sorgliga sätt”

Våra varmaste tankar går till Einárs alla nära och kära.

LÄS OCKSÅ: Lena Nilssons starka ord till Einárs flickvän Alexandra Torgrip

LÄS OCKSÅ: Örjan Rambergs sorg – efter ex-hustrun Lena Nilssons son Nils “Einár” Grönbergs död

FOTO: Jessica Gow/TT // Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN