Rapparen Stors ord till Einárs föräldrar – här är kändisarna som sörjer

Kristin Kaspersen Einar och Einars mamma Lena Nilsson

Rapparen Nils Einár Grönberg blev ihjälskjuten under en skottlossning i Hammarby sjöstad.
Nu sörjer vänner och kollegor artistens bortgång.
Artisten Einar död efter skjutning
Slå på ljud

Polisen fick ett larm om en skottlossning vid Hammarbyhamnen i Hammarby sjöstad strax innan 23-tiden på torsdagskvällen. På platsen påträffades en man med allvarliga skottskador, då han ska ha blivit skjuten i både bröstet och huvudet. Mannen är den svenska rapartisten Nils ”Einár” Grönberg, och hans liv gick inte att rädda. Einár blev 19 år gammal.

Rapparen Stors ord till Einárs föräldrar

Många kända profiler sörjer artistens tragiska bortgång, däribland rapparen Ulises Infante Azocar, mer känd som Stor, som även skriver fina ord riktade mot Einárs föräldrar, skådespelerskan Lena Nilsson och Erik Grönberg.

”Vila i frid Nisse Ingen ska behöva gå igenom det som dina föräldrar går igenom nu. Hoppas att din död kan bli ett extra högt skrik för ALLA föräldrar som förlorar sina barn i den här meningslösa skiten folk håller på med. Det räcker”, skriver Stor i ett inlägg på Instagram. Han fortsätter:

”Du var för talangfull för att vi skulle hamna här. Inga pengar på jorden kan få tillbaka dig nu. Vi kan inte ha det så här nått mer. Vi måste börja ta hand om varandra bättre. Det finns inga sidor att välja, de finns bara kärlek eller inte kärlek.Mina tankar går till din familj. Vi ses i nästa lillebroder, vila i frid”.

Rapparen Stor och Einar på Instagram

Stor har delat med sig av en bild på sig och Einár.

FOTO: Instagram

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Artistkollegor och vännerna som sänder kondoleanser

Även artisten Victor Leksell, som kan vara en av de sista som såg Einár vid liv, har uttryckt sin kärlek och saknad.

”Fan Nisse min älskade vän. Det skulle inte sluta såhär. Jag vet att du ville bort bror. Vi pratade om att du ville köpa hus i Kungsbacka med familjen och du tillslut hade ändrat dig från att köpa Rolls Royce till att köpa en XC40 haha. Jag kände mig som en stolt storebror”, skriver Victor Leksell på Instagram och fortsätter:

”Eller när vi är på Berns hotellrum och vi behöver gå och lägga oss men L&A står och hoppar till din osläppta låt. Bror fan asså det gör så ont i mig. När du och jag pratade fanns ingenting annat än skapandet och musiken. Vi ville att alla skulle få höra den fina jävla låten du och jag har gjort och försökt att få ut i ett år. Vi längtade efter att stå där på nån festival och få sjunga den tillsammans. Den Nisse som jag fick äran att lära känna var en varm och kärleksfull kille och det är så jag kommer minnas dig föralltid. Fan att det skulle bli såhär. Min älskade vän, Vila i frid. Vi ses på andra sidan”.

Victor Leksell och Einár

Artisten Victor Leksell och Einár.

FOTO: Instagram

Fler som skrivit fina ord på Instagram är bland andra Sofia Wistam och Kristin Kaspersen som önskar Einár att få vila i frid.

”Det räcker nu! Vila i frid Einar. Mina tankar går till han familj och vänner”, skriver Kristin Kaspersen på Instagram.

Andra kända profiler som har uttryckt sin sorg över Einár bortgång med att ha delat och kommentera brustna hjärtan på den sociala plattformen är artistkollegorna Anis Don Demina, Nemo Hedén, Dani M, Danny Saucedo, Molly Sandén, Zara Larsson, Dante Lindhe från Hov1 och Benjamin Ingrosso.

LÄS OCKSÅ: Efter kritikstormen – rapparen försvarar Malou von Sivers

LÄS OCKSÅ: Därför bär rapparen 1.Cuz mask – avslöjar sitt namn i Benjamin's

FOTO: Karin Törnblom/TT, TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN