LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Därför bär rapparen 1.Cuz mask – avslöjar sitt namn i Benjamin's

29 mar, 2021 
Malin Ljung
1. Cuz avslöjar sitt namn för Miriam Bryant
Vem är rapparen 1.Cuz som alltid bär en vit balaklava som täcker ansiktet?
Han har miljontals spelningar på Spotify och är en av Sveriges mest hyllade artister.
I TV4-programmet Benjamins berättar han mer om sig själv och beslutet att hålla sin identitet hemlig. Samtidigt som han avslöjar sitt riktiga namn!
Annons
Benjamin Ingrosso tappar hakan – här sjunger BiancaBrand logo
Benjamin Ingrosso tappar hakan – här sjunger Bianca

Rapparen 1.Cuz är en av Sveriges mest hyllade artister. På Spotify har hans låtar miljontals spelningar och bland de mest spelade finns Försent, Hype, SALSA och Ghosts.

I slutet av november 2018 släppte han sin första låt Akta mannen och året därpå toppade hans debutalbum 1 År Sverigetopplistan, ett album som gästas av bland andra Einár, Greekazo och Dree Low.

Men trots framgångarna är det inte många som vet vem 1.Cuz är i verkligheten. Det enda som är känt är att han är 23 år gammal, har somalisk härkomst och är uppvuxen i Hässelby i västra Stockholm. Där är han igenkänd som artisten 1.Cuz även utan den vita baklavan som har blivit hans signatur när han uppträder – och också är orsaken till att majoriteten av fans inte har en aning om hur han ser ut egentligen.

1.Cuz avslöjar vem han är

I måndagens avsnitt av Benjamins får Benjamin Ingrosso besök av 1.Cuz efter att Daniel Hallgren bjudit in rapparen till inspelningen. Där framkommer det även att han är vän med Benjamin och Daniel sedan innan, samt sprungit på och är bekant med Molly Sandén.

Annons

Miriam Bryant, som inte känner rapparen sedan innan, får honom att viska vad hans egentliga namn är.

– Ahhh, utropar hon efter att han avslöjat det i hennes öra.

Benjamin Ingrosso och 1.Cuz träffades för första gången under en Grammis-nominering, och efter det har de fortsatt ha kontakt. Framför allt brukar de dela med sig av olika mattips till varandra.

– Lite då och då kan jag fråga dig, och när det ser för gott ut så måste jag bara svajpa upp och se ”vad är det här, vad är det för recept?”. Det ser ju jättegott ut, säger 1.Cuz till Benjamin.

Rapparen avslöjar också orsaken till att han alltid har den vita masken, eller baklavan, på sig när han är i offentliga sammanhang. För i Benjamins berättar han att han absolut skulle ta av sig masken om kamerorna stängdes av och de skulle hänga privat.

– Det är enbart för kamerorna, säger han och fortsätter förklara historien om hur masken kom in i hans liv:

Annons

– Jag tycker att det är obehagligt bara när människor ska komma fram till en, tänk dig så här 10-20 pers. Den där tanken på tiden tiden, det var ”så här vill jag inte, jag vill verkligen inte!”. Jag hade ett annat liv och när jag började med musiken, jag visste inte hur det skulle slå.

När kommer 1.Cuz ta av sig masken?

1.Cuz hade året innan sitt genombrott avtjänat ett tvåårigt fängelsestraff, men en kompis stöttade honom i att han borde tänka igenom om vad han verkligen ville med musiken och den eventuella framgången som skulle komma. 1.Cuz funderade och landade till slut i att han ville satsa, men att en mask över ansiktet skulle kunna vara en lösning.

Rapparen 1. Cuz har alltid en vit mask för att hålla sin identitet hemlig.
Rapparen 1. Cuz har alltid haft en mask på sig för att han inte vill att fans ska känna igenom honom.

Benjamin Ingrosso undrar dock om 1.Cuz någonsin kommer ta av sig masken, men det verkar onekligen som att rapparen trivs i sin förklädnad.

Annons

– Det här är det bästa som har hänt. Alltså jag har verkligen ett privatliv, jag har det verkligen, svarar 1.Cuz.

Och den nyfunna vännen Molly Sandén är ett inte sen med att visa sitt stöd och framför allt förståelse för det hela.

– Jag kom att tänka på när jag själv har mått dåligt och hur svårt det blir då att möta folks reaktioner och att de känner igen en. Man hade nog flera gånger i livet önskat att man bara hade kunnat dra på sig en mask och att inte vara Molly Sandén längre, säger hon.

FOTO: TV4, Sven Lindwall/TT

Annons