Därför stoppas Bingolotto från TV4 – tittarnas ilska

Stefan Odelberg, Lotta Engberg

Bingolotto har sedan många år tillbaka haft en stående tid i rutan på TV4 varje söndagskväll. Men nu tvingas programmet flytta på sig för att ge plats åt andra program.
”Riktigt dåligt”, skriver en tittare.
Här är alla deltagre i Robinson 2021
Slå på ljud

Bingolotto är ett av Sveriges mest populära underhållningsprogram och har genom åren blivit en riktig höjdpunkt för många bingo-spelare.

Det populära bingo-spelet har genom åren letts av en hel del folkkära programledare. Förra sommaren stod det klart att det var Lotta Engberg och Stefan Odelberg som skulle ta över efter Richard Olsson. Det började med att Richard insjuknade och var borta under en längre period, då hoppade Lotta in som ersättare. Men när Richard sedan tillfrisknade igen så valde han att hoppa av programmet helt och hållet och lämna över stafettpinnen.

Sedan Lotta och Stefan tog över har de minst sagt gjort succé. Men trots framgångarna för den populära duon kommer det att ske förändringar framöver. Redan i sommar kommer två nya programledare att göra entré i studion, i form av Casper Janebrink och Agneta Sjödin.

Tittarnas ilska mot TV4 efter beslutet om Bingolotto

I veckans Bingolotto vankas det glädje och riktiga vårkänslor! Specialvinsten för veckan är en helt ny vår-garderob till ett värde av 15 000 kronor. Men inför söndagens bingospel har det nu uppstått en viss irritation bland tittarna. Den sista halvtimmen sänds nämligen på Sjuan – för att ge plats åt svenska herrlandslagets VM-kval.

”Läste tråkiga nyheter idag, 28 mars 2021 kommer sista halvtimmen gå i Sjuan pga fotbollsmatch mellan Kosovo och Sverige.”, skriver en insatt bingo-tittare.

Svenska herrlandslaget i fotboll är just nu i full gång med att kvala in till VM 2022 i Qatar. Nyligen kom beskedet att Milan-stjärnan Zlatan Ibrahimovic, 39, valt att göra en comeback till landslaget. Detta efter att han plötsligt hoppat av under en turné 2016, men nu är Zlatan alltså tillbaka i blå-gult igen och på söndagen möter Sverige Kosovo på bortaplan.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Därför stoppas Bingolotto från TV4

Matchen börjar 20:45 och för att TV4 ska hinna sända Robinson också så valde man att flytta fram Robinson en halv-timme. Konsekvensen av det blev att Bingolotto helt enkelt får byta kanal och sista halvtimmen sänds på Sjuan istället.

Det här beslutet är något som bingo-spelarna inte är särskilt glada över.

”Det var riktigt dåligt. Ett direktsänt program får flytta på sig för ett inspelat. Skandal!”, skriver en tittare.

Är skittaggad på att Stefan är tillbaka men att det var lite synd att de byter kanal sista 30 minuterna”, skriver en annan.

FOTO: Tommy Holl/TT, Ola Axman/TT

LÄS OCKSÅ: Därför tackade Agneta Sjödin ja till Bingolotto – beslutet bakom

LÄS OCKSÅ: Därför ersätts Lotta Engberg och Stefan Odelberg i Bingolotto

FRÅN FÖRSTASIDAN