Stefan Odelberg och Lotta Engberg tar över Bingolotto

Stefan Odelberg och Lotta Engberg tar över Bingolotto

Lotta Engberg har programlett Bingolotto sedan Rickard Olssons hastiga avhopp.
Under söndagen var det dags för säsongsavslutning av programmet och då avslöjade TV4 att Lotta kommer att fortsätta sitt uppdrag tillsammans med Stefan Odelberg.

Det har varit en turbulent vår för TV4:s Bingolotto. Den ordinarie programledaren Rickard Olsson, 53, blev plötsligt sjuk och tvingades stanna hemma. Det var inte bara under något avsnitt av programmet som Rickard inte kunde medverka utan han var borta under flera veckor tid.

Till slut kom beskedet att Rickard inte skulle komma tillbaka alls under säsongen och att han dessutom beslutat sig för att inte förlänga kontraktet på TV4.

Lotta Engberg tog över säsongen

När nyheten släpptes förklarade Rickard Olsson i ett pressmeddelande att han var nöjd med sin insats men att det istället var dags för honom att göra något annat. Han ville även satsa på tid med familjen och eftersom Bingolotto spelas in i Göteborg hade det blivit ett ordentligt pendlande för honom som vanligtvis bor i Stockholm.

Istället är det Lotta Engberg, 57, som styrt skutan under de senaste avsnitten. Lotta, som är en van programledare, tog sig glatt an uppdraget. Men det har länge varit oklart vem som ska ta över som ordinarie programledare inför nästa säsong.

MISSA INTE HETASTE NÖJESNYHETERNA – KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL HÄNTS STARTSIDA!

TV4 bekräftar nya programledarduon

Under söndagen var det dags för säsongsavslutningen av programmet. Efter storvinster och framträdanden från bland andra John Lundvik var det dags att avslöja vem den nya ordinarie programledare för kommande säsong är. Det visar sig vara ingen mindre än Stefan Odelberg, 45, som tar över programledarrollen i Bingolotto.

– Jag har varit gäst och jag har hoppat in lite. Det här kommer bli jättekul, jag är så laddad, säger Stefan i programmet.

Men han gör det inte ensam. Stefan Odelberg kommer nämligen att dela uppdraget med Lotta. Duon syns i rutan när Bingolotto har säsongspremiär efter sommaruppehållet. I ett pressmeddelande avslöjar TV4 hur programmet kommer att se ut framöver.

– Vi är så glada att vi lyckats knyta till oss båda för detta hedersamma och viktiga uppdrag, löftet till våra spelare blir ett ännu mer spännande och variationsrikt Bingolotto, säger Mikael Kjellström, är affärsområdeschef på Bingolotto.

FOTO: Tommy Holl/TT, Ola Axman/TT