Efter kritikstormen – rapparen försvarar Malou von Sivers

Malou och Einar.

Malou von Sivers fick bemöta enorm kritik efter hur hon intervjuat rapparen Greekazo.
Nu försvarar artisten Einár programledaren.
– Det var inte Malou, säger han till Hänt.

v

När rapparen Alex Greekazo, 18, gästade Malou efter tio trodde han att han skulle prata om sin musik, men istället fick han frågor om droger och kriminalitet. Programledaren Malou von Sivers frågade bland annat om inte Greekazo förskönade kokain och kriminalitet i sina texter och frågade artisten hur man ska lösa problemen i förorten.

Efteråt fick Malou hård kritik av tittare och rapparens fans. Flera menade att hon särbehandlat Greekazo då rapparen Einár, som sjunger om liknande  ämnen, inte alls fick samma bemötande när han gästade programmet.

När Hänt träffar Einár, 17, som egentligen heter Nils Grönberg, berättar han sin syn på kritiken mot Malou.

– Jag bryr mig inte om det, säger han och fortsätter:

–Det var bara den intervjun som blev fel. Det var inte Malou eller Anders, det var bara den intervjun. Hela grejen var dum.

Du upplevde inget liknande när du var där som gäst? 

– Nej, det gick bra.

Har tagit en paus

Nils Grönberg som inte verkar tycka att Malou gjort något fel menar på att Greekazo bryr sig ännu mindre.

– Han bryr sig inte, han bryr sig nog minst. Det var alla andra som brydde sig åt honom. Han märkte inte ens det. Det var andra som tittade på det som tyckte att det gick fel till, säger han.

Så ni hade inte haft något emot att gästa programmet igen?

– Nej, nej, säger han.

Nils Grönberg har gått ut på sina sociala medier att han just nu har en paus från sitt artisteri. För Hänt berättar han anledningen bakom.

– Det var inte för mycket utan jag ville bara pausa lite och hade lite saker att ta tag i, jag ville jiddra lite med fansen också så de blir extra sugna på kommande musik, säger han.

Så vad gör du nu då om dagarna? 

– Nu bygger jag upp hela processen om vad jag ska göra och lägger upp alla planer. Förra året bara släppte och släppte jag, nu har jag det mer planerat, säger Nils Grönberg.

FOTO: Janerik Henriksson / TT/ Jessica Gow/TT/

SENASTE NYTT!