Casper Janebrinks besvikelse på Så mycket bättre – TV4:s svar

Arvingarna och Casper Janebrink om Så mycket bättre

Casper Janebrik är en av deltagarna i Så mycket bättre 2021.
I en intervju med Hänt berättar han nu om besvikelsen att resterande i Arvingarna inte är med – samtidigt kommer TV4 med ett svar.
– Vi undrade väl egentligen varför, säger Casper till Hänt.
Så långa är årets deltagare av ”Så mycket bättre”
Slå på ljud

Så mycket bättre 2021 har redan bjudit på tårar, kärleksrus och eufori. Årets medverkande har under första avsnittet bjudit på personliga berättelser och öppnat upp sig för hela svenska folket.

I andra avsnittet är det dags för dansbandet Arvingarnas Casper Janebrink att ta plats i programmet, men frågan alla undrar över: Varför fick de andra i Arvingarna inte medverka i programmet? I en intervju med Hänt ger Casper sin syn på saken, och även TV4 ger svar på varför de tagit beslutet att splittra bandet i det omtyckta programmet.

Casper Janebrink om sin medverkan i Så mycket bättre

När Hänt frågar om inspelningen berättar Casper att det var intensivt, inte heller var dansbandsstjärnan beredd på att det skulle bli så känslosamt.

– Det var mycket roligare och mycket mer känslomässigt än vad jag trodde det skulle bli. Det var långa inspelningsdagar.

Var det självklart för dig att tacka ja?

– Jo, men det var det, vi hade diskuterat det under några år. Vad händer om frågan kommer till Arvingarna, kan vi vara med alla fyra, eller kan vi vara med två eller är det bara en och vem ska axla det då?, säger Casper och tillägger:

– Vi har haft diskussioner med våra skivbolag, och det var ju lite diskussioner i gruppen hur vi skulle göra om vi fick frågan.

Deltagare i Så mycket bättre 2021

Deltagare i Så mycket bättre 2021.

FOTO: Pär Bäckstrand/TV4

Casper Janebrinks besvikelse på produktionen: ”Varför?”

I Så mycket bättre har dansbands-genren varit underrepresenterad i flera år, enligt Casper, därav blev gruppen otroligt glada när de tillslut fick förfrågan att vara med i programmet. Men samtidigt kom besvikelsen, att de bara fick ta med en bandmedlem.

– Vi fick frågan nu då tillslut, och det klart vi ställde frågan kan alla vara med? Vi fick ju från produktionen att de ville ha med en som representerar Arvingarna, säger Casper och fortsätter:

– Vi undrade väl egentligen varför, för vi hade ju sett andra grupper ha med två, GES var ju med förra säsongen och de var ju tre. Kanske vi får vara med alla fyra då, men de tyckte det skulle bli för många och svårhanterligt, men vi köpte det tillslut då.

Casper tyckte det var tråkigt att de andra inte fick vara med och representera bandet.

– Jo, men det var ju som sagt lite tråkigt, det är det ju. Samtidigt får man hoppas att de klipper in mycket bilder, att man får bandkänslan att det är Arvingarna som var där.

Arvingarna uppträder

Arvingarna i Melodifestivalen 2021.

FOTO: Jonas Ekströmer/TT

De andra i gruppen, vad tyckte de om att inte få medverka?

– De tyckte ju kanske det var lite tråkigt att inte få vara med, alla tyckte ju detta var spännande, och nu när man kommit hem och berättat om upplevelsen så känner man ju ”fan också”, men vi fattar.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

TV4:s svar om anledningen att bara ha med en bandmedlem

När Hänt når TV4 förklarar Martin Nygren, exekutiv producent på kanalen, varför de bara har valt att ha med en person från bandet Arvingarna.

– När det gäller band så får vi helt enkelt inte plats med hela uppsättningen utan får fokusera på den person som frontar bandet mest. Så har vi tidigare gjort med exempelvis Bo Kaspers Orkester och Eldkvarn.

LÄS OCKSÅ: Så träffade Casper Janebrink i Arvingarna sin fru Helena

LÄS OCKSÅ: Hur långa är artisterna i Så mycket bättre? Listan med deltagarnas längd

LÄS OCKSÅ: TV4-tittarnas kritik mot de nya artisterna i Så mycket bättre

FOTO: SANDBERG MAGNUS/Aftonbladet // Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN