Därför tror Joakim och Jonna Lundell att Lunabelle har en diagnos

Jocke och Jonna Lundell

Joakim och Jonna Lundell har börjat misstänka att deras dotter Lunabelle skulle kunna ha en diagnos.
I podcasten Sanningen måste fram delar de med sig av sina tankar.
– Det är svårt att tänka bort, säger Jocke i podden.

Det var på Youtube som Joakim Lundell, 36, och Jonna Lundell, 27, slog igenom för flera år sedan. Till en början la de oftast upp klipp där de skojade med varandra och videorna uppskattades rejält att tittarna. Sedan dess har det hänt mycket och idag är det främst vloggar och familjevideor som publiceras på kanalen.

2018 fick Jocke och Jonna nämligen sitt första barn, dottern Lunabelle, 3. Förra året fick de sonen Lionel Lundell, 1.

Nu verkar det dock som att familjen Lundell känner sig klara på barnfronten, i alla fall om Joakim för bestämma. Under en frågestund på Instagram förklarade han nyligen att två barn räcker gott och väl för hans del.

Familjen Lundells svåra tid med sjukdomar och smärta

Det händer en hel del i Joakim och Jonna Lundells liv just nu. De var nyligen på en familjeresa och fick då koppla av tillsammans, men resan blev lite mer dramatisk än de hade hoppats.

Lunabelle blev nämligen sjuk och Jocke drabbades av en svår huvudvärk. Nyligen berättade Jonna att hon har drabbats av diskbråk, vilket ledde till en enorm smärta. Nu verkar dock alla i familjen må bra igen och Jocke och Jonna jobbar på som aldrig förr.

Inte nog med att makarna har en egen Youtube-kanal, de driver även en podcast med titeln Sanningen måste fram. I det senaste avsnittet pratar de bland annat om diagnoser, och Jocke och Jonna delar då med sig av sina tankar och erfarenheter om detta.

Därför vågar inte Bianca vara själv med Christian

Jocke och Jonna om upptäckten med dottern Lunabelle

Joakim Lundell har genom åren varit öppen med att han har Aspergers syndrom och add. Nu har Youtube-profilen börjat spekulera i att han kanske inte är den enda familjemedlemmen som har en diagnos.

I avsnittet berättar makarna Lundell om upptäckterna med dottern Lunabelle.

– Hon ser förändringar jättemycket och hon gillar inte förändringar. Kladd gillar hon inte, så har det varit sedan hon var liten. Fick hon lite på handen var man tvungen att tvätta av henne annars kunde hon inte fortsätta äta, säger Jonna Lundell.

– Det där ligger ju inom Aspbergers, för jag är ju likadan. Blir det blött på tröjan så blir det jätteobehagligt och det är svårt att tänka bort, fortsätter Joakim och fortsätter sedan:

– Det är väldigt ovanligt för barn brukar ju gilla att kladda, men hon är helt tvärtom.

Så såg Bachelorette-Julia ut innan ingreppen

Därför är Jocke Lundell skeptisk till en utredning och diagnos

Jocke och Jonna verkar dock inte vara helt eniga när det kommer till att göra en utredning och ta reda på ifall det är så att Lunabelle faktiskt har en diagnos.

– Jag börjar se diagnoser på ett helt annat sätt. Jag vet inte om det finns någonting som är en diagnos längre, säger Joakim Lundell och fortsätter:

– Jag vill inte sätta en etikett på det, att man är på ett visst sätt. Vi vet vad hon tycker är jobbigt, vi vet hennes svagheter och hjälper henne att jobba med dem.

Jonna tror dock att en utredning skulle kunna hjälpa Lunabelle när hon börjar skolan om ett par år.

– Jag tror att det skulle underlätta jättemycket om man fick reda på en diagnos tidigt i samband med skolålder. Har man en diagnos kan man få resurser, säger Jonna Lundell i podcasten.

LÄS OCKSÅ: Joakim Lundells svar efter romansryktet med Jasmine Gustafsson

LÄS OCKSÅ: Därför vill Jonna Lundell göra bröstförminskning

FOTO:

SENASTE NYTT!