Joakim Lundells kritik mot SVT efter bilden på 2-åriga dottern Lunabelle

Joakim Lundell

I ett nyhetsinslag visade Sveriges Television en bild på Joakim och Jonna Lundells 2-åriga dotter Lunbelle – utan att be föräldrarna om lov. Nu ryter Joakim ifrån efter bilden och kritiserar SVT.
– Jag blev otroligt chockad, säger han i sin och Jonnas podcast Sanningen ska fram.

Joakim, 35, och Jonna Lundell, 27, är några av de största profilerna på sociala medier i Sverige. De har över 900 000 prenumeranter på sin gemensamma Youtube-kanal och de har även en av Sveriges största podcasts. Makarna har också skapat flera framgångsrika tv-program genom åren, bland annat Spökjakt, Puppet Master, Splash och Familjen Lundell.

UPPBROTT Därför gjorde Paradise hotel-paret slut

Joakim Lundells kritik mot SVT

I det senaste avsnittet av Joakim och Jonna Lundells podcast Jocke & Jonna – Sanningen måste fram diskuterar de om barn i sociala medier.

Detta är en het diskussion just nu, som blivit allt mer aktuell de senaste åren i och med de sociala mediernas framfart.

I podden berättar Joakim om en händelse som han reagerade starkt på. I ett nyhetsinslag på SVT, som handlade just om influencers lägger upp bilder på sina barn, visade de en bild på Joakim och Jonnas 2-åriga dotter Lunabelle som ett exempel på detta.

– Där visar de i studion på den här storbildsskärmen våran dotter som ett exempel, inför en miljonpublik.

– Utan att ens fråga oss om de fick använda den bilden, fyller Jonna i.

”Jag blev otroligt chockad”

Det är tydligt att Joakim Lundell tog illa vid sig och nu väljer han att rikta skarp kritik mot kanalen.

– Jag blev otroligt chockad när jag ser den här bilden som används utan att tillfråga oss och att den används som ett slags exempel, säger Jocke.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Det Joakim reagerar mest på är att varken han eller Jonna tjänar pengar på att visa upp sina barn i något sammanhang. Han säger att barnen aldrig har varit med i något av deras program förutom när de skymtar förbi i Lundellhuset.

– Det blir väldigt svårt att undvika när vi spelar in i vårat hem där vi renoverar. Men programmet bygger inte på våra barn, det finns inget fokus på våra barn.

LÄS OCKSÅ: Kristin Kaspersens krav på sönerna Filip Lamprecht och Leon Fahlén

LÄS OCKSÅ: Agneta Sjödins ord till Casper Janebrink efter Bingolottos sommarkväll

FOTO: Patrik C Österberg/TT, Youtube