Joakim Lundells nya ord om flytten med hustrun Jonna

Joakim och Jonna Lundell

Joakim och Jonna Lundell är Sveriges största Youtubers. Nu har de valt att flytta utomlands då de får utstå mängder av hat och hot på nätet. ”Vi måste tänka på våra barn i första hand”, säger Joakim i en intervju med Expressen.

Youtubestjärnorna Joakim och Jonna Lundell driver en av Sveriges störa youtube-kanaler ihop, de är gifta och har två barn tillsammans Lunabelle och Lionel. De senaste åren har paret varit mindre aktiva på sociala medier då de först hade ett reality-program som hette Familjen Lundell samt programlett succéprogrammet Spökjägarna.

Joakim har pratat mycket om psykisk ohälsa på sina sociala kanaler och skrivit två självbiografier, Monster och Vi mot världen. Nu har han också öppnat upp sig om mobbing, trakasserier och hot som riktats mot paret och deras barn på sociala medier.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Familjen Lundell lämnar Sverige av säkerhetsskäl

Härom veckan berättade Joakim för för Bloggbevakning, som drivs av Camilla Gervide att de har planer på att flytta utomlands för att kunna leva så normalt som möjligt. I en intervju med Expressen berättar Joakim om alla de åtgärder de har behövt ta fram för att känna sig trygga i huset i Norrköping.

– Nu har vi en person som sitter utanför och vaktar på nätterna. Och det kostar enorma pengar. Eller kamerasystem för flera hundra tusen för att kunna hålla koll. Och det är inte någonting som vi har valt heller att behöva betala de här kostnaderna för att kunna sova tryggt om natten.

Han fortsätter:

– Jag tänker varje dag och pratar med Jonna fram och tillbaka hur vi ska lösa det här problemet. Och det som ligger närmst till hands är väl att försöka flytta utomlands och hitta en svensk skola där.

Han avslöjar också att planerna är att flytta till Marbella, Spanien.

– Vi har väl varit inne på Spanien, Marbella.

BLIXTINKALLAD Därför är Martin tillbaka i TV4

Joakim Lundell om varför det inte går att stänga ner sociala medier

I samma intervju med Expressen berättar Joakim om problemen med att vara offentlig.

– Ska jag vara helt öppet och transparent så mår jag extremt dåligt. Så pass dåligt att jag blir orolig och rädd för mig själv då jag inte känner igen mig i vissa lägen. Det har varit en väldigt lång period av pågående mobbning, trakasserier, hot mot mig och min familj. Pedofiliska påhopp på våran dotter. Och det har skett under så lång tid.

Han förklarar varför han inte kan stänga ner sina sociala kanaler.

– Nu är vi redan offentliga så det är kört. Man får så mycket råd från människor vad man ska göra, men de förstår inte omständigheterna. Det vanligaste rådet är att stänga ner sociala medier, och då tänker jag: ”Vem ska betala löner åt mina anställda?” då påverkas både jag, min familj och mina anställda. Jag kan inte bara stänga ner min verksamhet. Det är omöjligt.

LÄS OCKSÅ: Därför lämnar Joakim och Jonna Lundell Sverige – flyttar utomlands

LÄS OCKSÅ: Steffo Törnquist i tårar – känslosamma erkännandet i Nyhetsmorgon

FOTO: Karin Törnblom/TT, Expressen

Senaste nytt