Därför är Martin Järborg tillbaka i Nyhetsmorgon

Martin Järborg i Nyhetsmorgon

TV4-profilen Martin Järborg bröt sin semester och är åter tillbaka i Nyhetsmorgon. Detta på grund av det politiska läget i Sverige.
”När det råder politisk kris bryter han semestern och kommer in till jobbet - mycket glad över det!”, skriver kollegan Soraya på Instagram.
Slå på ljud

Nyhetsmorgon är ett av Sveriges populäraste program. Programmet har funnits sedan tidigt 90-tal och har genom åren haft flera olika programledare.

För många är Steffo Törnquist och Jenny Strömstedt ett favoritpar, för andra är favoriterna Soraya Lavasani och Martin Järborg. På helgerna är vi vana att se Anders Pihlblad, Jenny Alversjö eller Maria Forsblom leda det längre helgprogrammet.

OKÄNDA KÄRLEKEN Kalle Moraeus bryter tystnaden

Martin Järborg gick på längre semester: ”Nu slipper ni mig”

För snart två veckor sedan såg vi Martin Järborg gå på semester. Detta meddelade TV4-programledaren själv på Instagram. Istället fick vi se Soraya leda programmet tillsammans med Anders Pihlblad.

På Instagram skrev Martin att han inte kommer att befinna sig i tv-rutan på flera månader, han beräknades gå på långsemester och vara tillbaka i augusti igen.

Till bilden som är tagen 8 juni skrev Martin: ”Goda nyheter alla tittare! Undertecknad går på sommarledighet i och med dagens sändning. Nu slipper ni mig fram till augusti. Njut!”

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Flera skrev att de kommer att sakna Martin i tv-rutan, bland andra kollegan Tilde De Paula Eby som kommenterade under bilden: ”Kommer sakna dig i rutan!”

Även närmsta kollegan Soraya Lavasani skrev: ”Du blir saknad kompis men njut nu ordentligt.”

Martin Järborg tillbaka i Nyhetsmorgon – tvingades bryta semestern

Men i och med det politiska läget i Sverige har Martin Järborg behövt hoppa in igen och leda Nyhetsmorgon på semestern tillsammans med Soraya Lavasani.

På måndagen avgörs nämligen statsminister Stefan Löfvens framtid och klockan tio prövas riksdagens förtroende för statsministern i en misstroendeförklaring – då ska riksdagen nämligen rösta om han ska avsättas. Med anledning av detta har TV4 valt att dels ha en längre sändning än till klockan 10.

Dessutom ägnar de princip hela morgonen åt politik, de bjöd bland annat in vänsterpartiets ledare Nooshi Dadgostar för att diskutera läget.

Det är Soraya som meddelar på Instagram att Martin är tillbaka i tv-rutan. Hon skriver även att hon är glad att han ställer upp en hektisk dag som denna i rapporteringen av det politiska läget i Sverige.

Till bilden skriver Soraya:
”När det råder politisk kris bryter han semestern och kommer in till jobbet - mycket glad över det!Vi har såklart mycket fokus på politik denna morgon med anledning av den stundande misstroendeomröstningen klockan 10.00 där allt tyder på att Stefan Löfven kommer att fällas. Men allt kan hända! Vi har förlängt programmet och gästas bland andra av Nooshi Dadgostar, Marcus Oscarsson är med oss hela morgon och så har vi flera team på plats vid riksdagen - häng med!”

Hänt har sökt TV4 för en kommentar.

LÄS OCKSÅ: KÄRLEK Stefan Odelberg visar upp nya flickvännen

LÄS OCKSÅ: LÄTTNADEN Gunillas besked med mamma Iris

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!