Kalle Moraeus bryter tystnaden om okända kärleken

Kalle Moraeus

Innan Kalle Moraeus träffade sin ex-fru Anita hade en annan förälskelse. I podcasten Strandsatt med Bagge & Wåtz berättar han nu om okända kärleken.
Slå på ljud

Kalle Moraeus är en av Sveriges mest folkkära musiker och spelmän och har under sin karriär både varit med i Orsa spelmän och Benny Anderssons Orkester samtidigt som han lett det folkkära programmet Så ska det låta - och det är bara en liten del av hans imponerande cv. Det har med andra ord gått väldigt bra för Kalle, men när han gick igenom en skilsmässa från sin tidigare fru Anita Moraeus var det betydligt tuffare.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Kalle Moraues om sorgen efter skilsmässan från Anita Moraeus

Kalle och Anita levde ihop i många år och tillsammans fick de även dottern Johanna. Men år 2014 valde de att gå skilda vägar och när Kalle gästade Reneés brygga för ett tag sedan talade han ut om den tuffa tiden som kom efter skilsmässan.

– Jag har haft en jävla tung period alltså. Det tar tid att hämta sig från en sådan sorg och en sådan omstart och förändring i livet, sa han i programmet.

Han fortsatte:

– Det var obegripligt. Du skiljer dig från alla rutiner man har i en familj. Att man gör samma sak vid varje tidpunkt varje år, helt plötsligt gör man inte det längre. Man kan sitta där på påskafton och vara själv.

Maria Lundqvists nya besked med yngre fästmannen

Kalle Moraeus bryter tystnaden om okända kärleken

Men trots att Kalle och Anita var gifta i många år var det inte den första kvinnan han fick upp ögonen för. Tidigare i veckan gästade han nämligen Anders Bagge och Robert Wåtz podcast Strandsatt med Bagge & Wåtz och när det var dags för honom att presentera sin låt nummer fem avslöjade han en tidigare romans.

– Kalle Moraeus 17 år går i Falun på en musikhögskola och där fanns det ju då kanske en flicka som jag var lite..ja..tyckte väldigt mycket om. Vi var väldigt goda vänner och kanske lite mer. Och när vi var hemma hos henne presenterade hon, på sin kassettspelare, en artist jag aldrig hade hörts talas om och också en platta som har betytt så otroligt mycket för mig i livet, berättar han.

Plattan visade sig vara Blue med artisten Joni Mitchell och den låten han valde att spela i podcasten var A case of you.

LÄS OCKSÅ: Kalle Moraeus förvandling efter viktraset i Den stora hälsoresan

LÄS OCKSÅ: Starka reaktioner efter Jenny Strömstedts förvandling

SENASTE NYTT!