LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Kalle Moraeus dotter har växt upp – så ser hon ut idag

12 feb, 2020 
AvIda Gustafsson
Kalle Moraeus dotter Johanna Moraeus
Från sitt tidigare äktenskap har Kalle Moraeus dottern Johanna Moraeus.
Idag har Johanna hunnit bli 23 år gammal – och går i pappa Kalles fotspår gällande musiken.
Så här ser hon ut idag!
Annons
Felix Sandmans miss inför Melodifestivalen 2020Brand logo
Felix Sandmans miss inför Melodifestivalen 2020

Artisten och spelmannen Kalle Moraeus, 56, är en av Sveriges mest folkkära profiler. Med sin fiol i högsta hugg gjorde han sig känd för hela svenska folket när han tillsammans med Orsa Spelmän medverkade i Melodifestivalen 2010 med bidraget Underbart.

Men för de inbitna musikfantasterna var Kalle Moraeus redan innan det ett välkänt ansikte. Sedan början av 2000-talet är han bland annat en del av Benny Anderssons orkester, ofta förkortat till BAO, och har förutom det en stor solokarriär som spelman.

Kalle Moraeus har de senaste åren synts i en mängd tv-program. Förutom sin medverkan i Melodifestivalen har Kalle även deltagit i Körslaget, Biggest loser VIPAllsång på skansen och inte minst det egna musikprogrammet Moraeus med mera. Mellan åren 2013-2017 var det dessutom Kalle Moraeus som programledde SVT:s Så ska det låta.

Kalle Moraeus om skilsmässan

När det kommer till privatlivet levde Kalle Moraeus länge med före detta hustrun Anita Moraeus, 54. 2014 valde paret att gå skilda vägar och när Kalle för drygt två år sedan gästade Reneés brygga talade han ut om uppbrottet.

Annons

– Jag har haft en jävla tung period alltså. Det tar tid att hämta sig från en sådan sorg och en sådan omstart och förändring i livet, berättade Kalle och fortsatte sedan:

– Det var obegripligt. Du skiljer dig från alla rutiner man har i en familj. Att man gör samma sak vid varje tidpunkt varje år, helt plötsligt gör man inte det längre. Man kan sitta där på påskafton och vara själv, sa Kalle i programmet.

Under sitt äktenskap fick Kalle Moraeus och Anita dottern Johanna Moraues, som idag hunnit bli 23 år gammal.

Kalle Moraeus och dottern Johanna på röda mattan 2011.
Kalle Moraeus och dottern Johanna på röda mattan 2011.

Så ser Kalle Moraeus dotter ut

I en tidigare intervju med Hemmets Journal har Kalle Moraeus öppenhjärtigt berättat om sin relation till dottern Johanna. Johanna går nämligen i pappa Kalles fotspår gällande musiken, och vid intervjutillfället 2017 studerade hon på Musikhögskolan i Stockholm.

– Vi spelar en del ihop, Johanna och jag. Snart är hon fullblodig violinist, sa Kalle till tidningen.

Vidare berättade han känslosamt om sin och Johannas relation.

– Det är livets djupaste relation. Anledningen att leva. Halva jag. Vi har nästan daglig kontakt, Johanna och jag. Jag stöttar henne så mycket jag kan. Det kan ju också vara genom att hålla sig borta lite grann, berättade Kalle Moraeus.

Kalle Moraeus dotter Johanna Moraeus
Kalle Moraeus dotter Johanna Moraeus.

FOTO: Carolina Byrmo/TT, Cecilia Liljeton/TT, Karin Törnblom/TT

Annons