LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Gunilla Perssons glädjebesked med mamma Iris Persson under sjukdomstiden

20 jun, 2021 
Gunilla Persson, Iris Persson
Den senaste tiden har Gunilla Perssons mamma Iris Persson legat på sjukhus, istället för att vårdas i hemmet. Trots att Iris drabbats av Alzheimers så finns det fortfarande glädjestunder för Gunilla Persson.
Annons
Fem citat från Gunilla Persson vi aldrig glömmerBrand logo
Fem citat från Gunilla Persson vi aldrig glömmer

Iris Persson, 95, har gjort sig känd för hela svenska folket som mamma åt Hollywood-frun Gunilla Persson, 62, och mormor åt Erika Persson, 18. På Gunillas sociala medier kan man följa Iris liv då hon får vård i hemmet av dottern och barnbarnet.

Gunilla har även under årens lopp haft flera sjuksköterskor och undersköterskor som tar hand om Iris i hemmet.

Iris ligger på sjukhus – Gunilla om vården

Men vården har inte alltid varit helt problemfri – Gunilla har många gånger behövt sparka personalen på grund av olika anledningar. Detta är något som tittarna kunnat se upprepade gånger i Svenska hollywoodfruar.

– Jag är jättestolt över hur jag bar mig åt. Jag tycker att jag var helt suverän stark i det läget. Jag är inte någon man bråkar med. Bråka inte med Gunilla Persson. Det gäller ju min mammas liv, att ha en ondskefull person som tar hand om min mamma... jag tvingades ju visa att jag menar allvar, har Gunilla tidigare sagt till Aftonbladet.

Annons

Iris läge har dock försämrats den senaste tiden och nu har hon flyttats till ett sjukhus i Los Angeles för att få vård där istället. Idag befinner hon sig i goda händer, men enligt Gunilla var det första sjukhuset som Iris hamnade på förfärligt.

”Jag har nu en stark advokat som kommer att gå emot sjukhuset. Han har flera stämningar på gång mot hela den organisationen. Jag trodde att det var ett av Kaliforniens bästa sjukhus. Men det stämmer inte längre. Det är fasansfullt.”, skrev Gunilla då på Instagram.

Gunillas glädjebesked med mamma Iris

Iris har fått Alzheimers sjukdom, som försämrar minnet och gör att det är svårt att känna igen närstående personer. Däremot finns det glädjestunder även i denna tuffa tid – Iris har nämligen aldrig slutat känna igen sin dotter Gunilla!

”Mamma har bott i Kalifornien hemma hos oss i snart tio och ett halvt år nu och så här ser hon ut när hon får se mig på sjukhuset. Man säger att Alzheimer sjukdomen tar bort minnet och igenkännandet av kära personer.”, skriver Gunilla och fortsätter:

”Mamma har aldrig slutat att känna igen mig, tack gode Gud för det. Jag tror att hon har någon annan form av demens. Läkarna vill få hem henne idag.”

FOTO: Karin Törnblom/TT, Instagram

Annons