TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Tilde de Paula Eby om stoltheten över barnen Naemi och Ilyah

20 jun, 2021 
tilde de paula eby
Tilde de Paula Eby har fyra barn och är lyckligt gift med kärleken Thomas de Paula Eby.
Nu visar programledaren upp sin stora familjelycka och uttrycker sin stolthet över barnen.
Annons
7 saker du kanske inte visste om Tilde de Paula Ebys liv och karriärBrand logo
7 saker du kanske inte visste om Tilde de Paula Ebys liv och karriär

Tilde de Paula Eby, 48, har synts i tv-rutan i över 20 år och är en av Sveriges mest älskade och mest populära programledare.

För drygt två år sedan kom beskedet att Tilde slutar som programledare för Nyhetsmorgon. I samband med att hon slutade så tog hon över TV4:s nya satsning Efter fem som verkligen har gått hem hos tittarna.

Tilde får egen talkshow på TV4

Sedan Tilde började rodda Efter fem har hon blivit en stark profil för eftermiddagsprogrammet, där hon tillsammans med Axel Pileby, 34, Maximilian Artell, 30, och Henrik Alsterdal, 41, har gjort stor succé. Nu dröjer det ett tag tills vi får se Efter fem igen då aktualitetsprogrammet tar ett sommaruppehåll. TV4 har tidigare berättat för Hänt att programmet är tillbaka i augusti.

”Efter fem är tillbaka i augusti igen, återkommer med exakt datum”, skrev TV4 i ett meddelande till Hänt.

Annons

Men Tilde tar ingen semester, för hon är aktuell i ett helt nytt program som aldrig visats tidigare. Nämligen sin alldeles egna talkshow TILDE.

– Jag har varit programledare på TV4 i ungefär 25 år och flera gånger fått frågan, ska du inte göra ett program under eget namn? Och jag har bara sagt nej nej nej, det går inte, det är för läskigt. Sedan började jag närma mig 50 och då vet jag inte vad som hände, jag tänkte: det låter kul, vi kör, sa Tilde om det nya programmet i Nyhetsmorgon.

Stora lyckan med barnen

Tilde är, förutom en folkkär programledare, även en riktigt familjekär mamma. Hon har fyra barn och är gift med musikern Thomas de Paula Eby. Hon är dessutom flitig på sociala medier, där hon ofta uppdaterar med bilder på Thomas och barnen.

Nyligen la Tilde upp ett inlägg om barnen, för två av dem har gått klart högstadiet respektive lågstadiet. Den handlar då om den äldsta dottern Naemi de Paula Bjuhr och den yngsta sonen Ilyah de Paula Eby.

Annons

På Instagram var Tilde snabb med att uttrycka sin stora glädje och stolthet över barnen. Naemi börjar nu alltså gymnasiet till hösten.

”Sista dagen i grundskolan! Grattis älskling! Grymt jobbat! Nu - äventyr!!!”, skriver Tilde på Instagram story till en bild på Naemi.

”Och sista dagen på lågstadiet för den här stjärnan. Bra jobbat älskling! Grattis!!!”, skriver Tilde de Paula Eby om sitt yngsta barn Ilayah, som slutar tredje klass.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons