Sofia Geite om kampen med Nyhetsmorgon

Sofia Geite
Exklusivt

Sofia Geite är en rutinerad programledare på TV4. Men nu berättar hon hur det faktiskt är att gå upp mitt i natten för att vara på plats i Nyhetsmorgon-studion.
Slå på ljud

Sofia Geite, 39, är ett välkänt ansikte för TV4-tittarna, de senaste åren har hon ju varit programledare för både Nyhetsmorgon och Efter fem. Sofia har jobbat på kanalen i flera år och det är faktiskt tack vare denna arbetsplats som hon träffade sin make Johan Edlund, 50.

Efter det har det hänt mycket för paret. År 2018 gifte sig Sofia och Johan i S:t Laurentii kyrka i Söderköping. Det blev ett kändistätt bröllop och kärleken sprudlade.

– Det var ett magiskt ögonblick att få gifta sig med sitt livs kärlek. Spänt och nervöst, men underbart. Det kom tårar. Och att få dela det med sina vänner var obeskrivligt, sa Johan Edlund då till Expressen.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Sofias sommarplaner med familjen

Men det är inte bara giftermål som stått på agendan för paret. De är även föräldrar till döttrarna Elsa, 7, och Ester, 3. Johan har även sonen Jack, 15, från en tidigare relation med Jessica Almenäs, 45. Sofia har tidigare berättat för Hänt om hur relationen mellan henne och Jessica är.

När Sofia inte syns i Nyhetsmorgon tillbringar hon gärna tid med familjen och inför sommaren är det nu mycket roligt som står på agendan. Först och främst ska barnen få sommarlov och efter det bär det av på massa roliga äventyr runt om i Sverige.

I sommar kommer Sofia i vanlig ordning hoppa in på Nyhetsmorgon och hon kommer jobba med alla möjliga partners. Bland annat Thomas Ritter, Axel Pileby och Steffo Törnquist, något hon ser fram emot.

– Jag får värsta topp-trion att hänga med i sommar, så det känns jättekul! Det blir en toppen-sommar både privat och på jobbet, säger Sofia till Hänt.

Sanna Lundell och Mikael Persbrandts sorg över bakslaget med sönerna

De tidiga arbetstiderna tär på sömnen

Men med uppdraget på Nyhetsmorgon kommer inte bara trevliga kollegor och roliga möten. De ruskigt tidiga mornarna är något som många kanske inte tycker känns så lockande.

– För mig är det som att rycka plåstret, säger Sofia och fortsätter:

– Jag har lättare att gå upp lättare att gå upp att gå upp 02:30-03:00 än att gå upp klockan 06:30. Det är lite som att alla sover, stan sover, familjen sover och så kommer man till jobbet och möts av alla andra som är där med samma ambition "nu ska vi göra ett jättebra program idag". En kopp kaffe på det och sen är man igång, jag tycker det är väldigt mysigt.

Däremot kan det ibland vara kämpigt med tanke på att Sofia är småbarnsförälder.

– Men sen i långa loppet så kanske man dras med lite sömnbrist ibland, jag borde nog sova mer än vad jag gör med tanke på småbarnsåren och så. Men jag trivs väldigt bra med de arbetstiderna faktiskt, säger hon till Hänt.

LÄS OCKSÅ: Sofia Geites nya bild visar verkliga relationen till Maria Forsblom

LÄS OCKSÅ: TV4-profilen Sofia Geite om den stora familjesorgen

FOTO: Sofia Geite

SENASTE NYTT!