TV4-profilen Sofia Geite om den stora familjesorgen

Sofia Geite

TV4-profilen Sofia Geites familj har drabbats av en enorm sorg den senaste tiden. Hennes älskade farmor har nämligen somnat in. Nu berättar hon om den stora sorgen.

Sofia Geite har under de senaste åren blivit en välkänd TV4-profil. Till en början var det främst i kanalens nyhetssändningar som tittarna kunde se henne hoppa in då och då. Men i vintras blev hon allt mer återkommande och dök upp som programledare i både Nyhetsmorgon och Efter fem.

Frånvaron under sjukdomskampen

Med tiden har hon blivit väldigt populär bland TV4:s tittare och svenska folket uppskattar att ha sällskap av henne hemma i tv-sofforna. Därför blev de både chockade och besvikna när hon tidigare i år plötsligt stoppades från rampljuset av den egna kanalen. Men det visade sig finnas en rimlig förklaring till hennes frånvaro. Sanningen var att det berodde på att hennes make Johan Edlund testats positivt för covid-19. Makens sjukdom gjorde att Sofia tvingades stanna hemma tillsammans med resten av familjen.

LÄS MER: BRUTNA FÖRLOVNINGEN Ola-Conny om att vara singel

Efter makens sjukdom kom hon till tittarnas stora glädje tillbaka till tv-rutan igen. Men lyckan över den populära programledarens återkomst blev inte långvarig. För en kort tid efter makens tillfrisknande så drabbades hon själv av covid-19 och tvingades stanna hemma igen.

På Instagram skrev hon då ett långt inägg där hon berättade om sina känslor kring sjukdomsbeskedet efter att ha hittat ett blombud utanför dörren:

”Blev glad över att hitta den här fina krya-på-er-buketten utanför dörren. Året kunde definitivt ha avslutats på ett bättre sätt (men också på ett betydligt sämre). Söndagen före julafton började halsen värka och febern stiga. Två dagar efter det positiva covid-testet, på självaste julafton, försvann smaken och lukten helt. Nu återstår envisa förkylningssymptom som inte vill släppa greppet och som gör att jag missade något jag sett fram emot otroligt mycket.”

Sofia Geites stora familjesorg

Nu är familjen friska igen och Sofia är återigen tillbaka på TV4 och styr sändningarna med säker hand. Men nu har familjen istället drabbats av en stor sorg. Det är Sofias farmor som har gått bort. I ett inlägg på Instagram berättar hon själv om den stora sorgen. Det är till en video med bilder från Sofias bröllop som hon skriver en stark hyllning till sin farmor.

”Alla kramar, all stolthet, all tröst, all visdom, alla samtal, alla skratt, all kärlek. Tack för precis ALLT, farmor! Himlen har fått den finaste av änglar - men du kommer alltid, alltid fattas mig här på jorden. Sov gott.” , skriver hon till den känslosamma videon.

Vi sänder alla våra tankar till Sofia med familj och beklagar sorgen djupt.

LÄS OCKSÅ: Molly Sandén bryter tystnaden om relationen till sin okända halvbror

LÄS OCKSÅ: Rickard Olsson visar upp lyckan med hustrun Giselle Essé Hyvönen

Senaste nytt