Sofia Geite tillbaka i TV4 efter familjekarantän

När Sofia Geites man Johan Edlund insjuknade i covid-19 fick programledaren ta en paus från jobbet. Nu ger TV4 nya besked om henne.

Den välkända programledaren Sofia Geite är omtyckt av TV4-tittarna. Hon är med i både Nyhetsmorgon, Efter fem och nyhetssändningarna. Det var också på tv-kanalen som hon träffade sin blivande make Johan Edlund. Han arbetar också som journalist där, och var tidigare tillsammans med Jessica Almenäs.

Sofia Geite och Johan Edlund gifte sig i Söderköping för två år sedan.

– Det var ett magiskt ögonblick att få gifta sig med sitt livs kärlek. Spänt och nervöst, men underbart. Det kom tårar. Och att få dela det med sina vänner var obeskrivligt, berättade Johan Edlund för Expressen.

En sak som tittarna har lagt märke till och gärna pratar om är att Sofia Geite är väldigt lik en av sina kollegor: Maria Forsblom. Många har till och med undrat om det är så att de är släkt. Så är det inte, men när Hänt gjorde en intervju med Maria Forsblom svarade hon så här om likheten:

– Nej, jag tycker inte att vi är jättelika. Men jag kan förstå att andra tycker det. För att vi har ju liknande färger i håret och sådär. Man kan ju sitt eget utseende utan och innan. Jag tycker inte ens att jag är lik mina syskon, för att man känner sig själv så väl. Men jag kan förstå liknelsen.

TV4:s nya besked om Sofia Geite

Sedan lite mer än en vecka har hon dock saknats i rutan. Anledningen är att hennes man Johan Edlund blev sjuk och testades positiv i covid-19. Riktlinjerna ju sådana nu att om en familjemedlem är coronasjuk så ska resten av familjen också stanna hemma.

”Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Sofia är hemma i familjekarantän men mår bra”, skrev Mia-Li Hallengren, pressansvarig för Nyhetsmorgon i ett meddelade till Hänt då.

Nu har det gått en tid, och TV4-tittarna har sett att hon är tillbaka i rutan. TV4 bekräftar nu att hon och resten av familjen är friska och krya.

”Ja, Sofia och resten av familjen är nu symptomfria så därför är hon varmt välkommen tillbaka i rutan”, skriver Mia-Li Hallengren i ett meddelande till Hänt.

Kul för tittarna och skönt för familjen att de mår bra och är friska!

FOTO: Karin Törnblom/TT

Läs också: Sofia Geite stoppas från Nyhetsmorgon – maken Johan drabbad av corona