Molly Sandén bryter tystnaden om relationen till sin okända halvbror

Molly Sandén

Molly Sandén har en okänd halvbror som hon länge har velat ta kontakt med, men inte vågat. I en intervju i Nyhetsmorgon berättar hon nu hur relationen till honom ser ut idag.
– Den dörren har jag hållit stängd för det har varit för läskigt att öppna den, säger hon.
Molly Sandéns stilresa genom åren
Slå på ljud

Den folkkära artisten Molly Sandén är aktuell med ett nytt album. Albumet heter Dom ska veta och har minst sagt gjort succé bland det svenska folket. I Nyhetsmorgon berättar hon nu hur det känn och vad album-titeln betyder för henne.

– Det är svårt att ta in. Det har varit väldigt mycket senaste tiden också och det är alltid så mycket känslor inblandat, så jag har inte riktigt smält det än, säger hon innan hon fortsätter:

– I mitt liv har det funnits några "dom" på vägen i min resa som har spökat och kommentarer och ord som har fått mig att kanske ta vissa omvägar eller må dåligt i perioder. Och det blev väldigt uppenbart när jag senaste året var tvingades stanna upp och gå igenom massa gammal shit som man packat ner i gamla flyttkartonger från olika liv och förhållanden.

Men det är en låt på albumet som sticker ut lite extra, nämligen låten Lillebror. Låten handlar om Mollys okända halvbror och är väldigt personlig. Nu berättar hon om skammen kring att det tog lång tid för henne att ta kontakt med honom, och hur relationen till halvbrodern ser ut idag.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Molly Sandén om sin okända halvbror – berättar om rädslan över att ta kontakt

– Jag har en halvbror som jag inte riktigt känner och jag har inte bearbetat det tror jag. Jag har velat kontakta honom så länge men så har jag inte gjort det, och så har jag alltid haft något att skylla på. Typ "det är mycket nu" eller "det är fullt upp med allt", men så har den här skammen faktiskt över att jag inte har tagit tag i det kommit. Den dörren har jag liksom hållit stängd för det har varit för läskigt tror jag att öppna den, säger hon innan hon fortsätter:

– Men nu med all tid som man fick med turnéer som ställdes in och så så var det omöjligt att blunda för det. Det kom verkligen till mig och jag kände att jag var redo att ta det där steget och försöka träffa honom och försöka lära känna honom.

Så är relationen idag

Hon berättar att de har träffats några gånger när de var små och att han har fått höra låten - och gillat den. Nu berättar Molly hur relationen ser ut idag och hur hon hoppas att den kommer att se ut i framtiden.

– Det är jättetidigt och svårt att säga. Det är ju corona och han är inte i Sverige så det är svårt att göra något av det nu, och jag vet inte vad det kommer bli.

Hon fortsätter:

– Men det känns jätteskönt över att ha fått prata med honom och han verkar superhärlig och fin. Så jag hoppas att vi kommer hitta något sätt att finns i våra liv.

LÄS OCKSÅ: Emilio Ingrosso om kampen när han lämnade Bianca: ”Fick dra bort henne”

LÄS OCKSÅ: Filip Lamprecht bryter tystnaden – efter Peg Parneviks kritik mot TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN