Emilio Ingrosso om kampen när han lämnade Bianca: ”Fick dra bort henne”

08 maj, 2021 
Bianca Ingrosso och Emilio Ingrosso
Det var många år sedan Emilio Ingrosso lämnade Sverige för att flytta till Spanien. Men att lämna barnen var inte det lättaste.
Nu berättar han om sista mötet med dottern Bianca Ingrosso innan avfärd.
Annons
Sanningen bakom Bianca Ingrossos plötsliga namnbyte
Sanningen bakom Bianca Ingrossos plötsliga namnbyte

Emilio Ingrosso, 55, och frun Åsa Ingrosso, 46, lever ett liv i Spanien men är nu på ett längre besök i Sverige där de nyligen har startat upp en restaurang.

Det har blivit som en fortsättning på livet de lever i Spanien, fast i Sverige. Emilio har nämligen startat restaurang i Spanien också. Men att leva ett liv helt och hållet i Sverige är ingenting som han kan tänka sig. Detta är endast ett besök, och han är inte här för att stanna.

Därför lämnade Emilio Ingrosso Sverige

Men vad var det som fick Emilio att lämna Sverige från första början?

– Jag flyttade ifrån Sverige för att jag tyckte att det fanns en anledning för mig att starta på nytt, säger Emilio Ingrosso när han gästar podden Fundamentalt.

Bianca Ingrosso och pappa EMilio
Bianca och Emilio.

Emilio om att lämna barnen – berättar om tuffa avskedet från Bianca

När Emilio valde att lämna Sverige var barnen Oliver, Bianca och Benjamin jättesmå, vilket inte gjorde det hela enklare.

Annons

– De var jättesmå. Det var jättejobbigt, berättar Emilio i podden.

Han fortsätter:

– Jag tror Bianca, den dagen jag flyttade som jag skulle åka till Arlanda, så åkte jag till skolan och skulle säga hejdå till henne. Hon hängde huvudet och grät på min axel i en halvtimme. Så kompisarna fick dra bort henne. Det var ju jättejobbigt.

Där och då kände Emilio att det var det enda rätta att göra, trots att det var fruktansvärt jobbigt.

– Men det fanns ingen annan väg för mig att gå. Jag kände att jag måste bara. Efter rätt mycket som hade hänt i Sverige som var lite tråkiga nyheter. Så kände jag bara att jag måste starta på nytt, säger han och avslutar med:

– Jag var tvungen att ta mitt pick och pack och starta om på nytt.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Björn Lindahl/TT

Annons