TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Steffo Törnquist i tårar – känslosamma erkännandet i Nyhetsmorgon

21 jun, 2021 
Steffo Törnquist
Steffo Törnquist är en stark person och det är ytterst sällan han gråter. Men nu har det hänt att han fällt någon tår och Steffo trodde direkt att det är ett tecken på åldern.
– Nu har jag blivit gammal, säger han i Nyhetsmorgon.
Annons
5 saker du vill veta om Steffo Törnquists succékarriär på TV4Brand logo
5 saker du vill veta om Steffo Törnquists succékarriär på TV4

Steffo Törnquist, 65, och Jenny Strömstedt, 48, är ett riktigt radarpar i Nyhetsmorgon. Här om dagen var det just de två som höll i ställningarna och som vanligt bjöds det på en hel del smått och gott.

Steffo och Jenny har haft varandra vid sin sida i morgonshowen under flera år och Steffo har tidigare berättat om den stora lyckan att han har Jenny.

– Det som jag och Jenny har, det har jag inte varit med om förut. Vi bestämmer aldrig vem som ska säga något eller vem som börjar. Vi har samma fåntratterihumor, men även starka journalistiska ryggmärgsreaktioner i skarpa lägen. Jag har full tillit till henne, och hon till mig, sa han till Expressen och fortsatte:

– Några år tänkte jag att om hon lägger av, då skiter jag i det här.

Steffos bakslag – drabbades av corona

Däremot har det inte varit helt lätt för Steffo att få jobba med sin parhäst. Under sommaren och hösten är Jenny borta en hel del eftersom hon har fullt upp med inspelningarna av Tillsammans med Strömstedts. Så var det även i fjol och när Jenny äntligen var tillbaka på jobbet igen så kom nästa bakslag för duon.

Annons

När Jenny var tillbaka var det istället Steffo som lös med sin frånvaro. Anledningen var att han fick corona och blev riktigt dålig. Då berättade han om den otäcka sjukdomen och den tuffa tiden i respirator.

– Det blev syrgas och dropp och allt. Jag har varit inlagd för vård och nu är jag utlagd med en påse mediciner och förmaningar som jag naturligtvis tar på stort allvar, sa Steffo då i en video.

Steffos tårar efter känslosamma hyllningen

Trots det tuffa bakslaget och att Steffos liv kanske hängde på en skör tråd var han väldigt positiv och det är inte mycket som kan dra ner hans humör. Men här om dagen kunde Steffo avslöja att han faktiskt hade gråtit – och att det skulle bero på åldern.

Det var efter att danska fotbollsstjärnan Christian Eriksen, 29, hyllats i matchen mot Belgien som ämnet togs upp i Nyhetsmorgon. Fallet kring Eriksen har blivit riktigt omtalat och när hans hjärta stannade och han föll ihop mitt på planen var det som att hela fotbolls-världen stannade.

Annons

Det hela ledde till att de danska fansen ville ta en minut för att hedra Christian Eriksen. Och när Steffo såg det kunde han inte annat än att fälla en tår. I Nyhetsmorgon berättade han om situationen.

– Jag fällde faktiskt en tår..., säger Steffo och fortsätter:

– Jag smsade till dig och skrev att "nu har jag blivit gammal" jag börjar böla nu när de hyllar Eriksen, säger Steffo och vänder sig mot Jenny.

FOTO: TT, TV4

Annons