LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför lämnar Joakim och Jonna Lundell Sverige – flyttar utomlands

07 jun, 2021 
Jocke & Jonna
Joakim Lundell och Jonna Lundell är Sveriges största på Youtube. Men det finns en baksida med allt – det dagliga hotet till familjen på sociala medier. Nu planerar familjen för en flytt utomlands, trots miljonrenoveringen av huset i Sverige.
Annons
Joakim och Jonna Lundells kärlekssagaBrand logo
Joakim och Jonna Lundells kärlekssaga

Programledaren och Youtubern Joakim Lundell tillsammans med frun Jonna Lundell är Sveriges absolut största profiler på sociala medier. Joakim har under sin karriär pratat öppet om sin psykiska hälsa, livet i fosterfamilj, men även berättat öppenhjärtigt om sina diagnoser och fått ta emot flera priser för sina prestationer.

Genom åren har Joakim och Jonna byggt upp ett imperium, de driver flera bolag, har flera tv-serier tillsammans och är båda stora influencers. Dessutom är Joakim musiker, då han i tidigare dagar släppt en hel del låtar. Men den senaste tiden har följarna inte fått ta del av hur han egentligen mår. I en ny video på Youtube valde Jocke att bryta tystnaden och berätta sanningen om måendet.

Joakim Lundell om sin psykiska ohälsa: ”Så jävla trött”

I videon berättar Joakim öppenhjärtigt att han befinner sig i en djupare depression. Detta på grund av klimatet på sociala medier och hoten och haten riktade mot familjen. Och det värsta för Joakim är hoten och hatet mot dottern Lunabelle, 2.

Annons

– Jag är så jävla trött på att bli sedd för min ekonomi, mina följare, min position på sociala medier eller vad man kan vinna på något om mig. Jag pallar inte att varje dag att jag ska vara rädd att nån ska hitta på något om mig. Jag pallar inte att sitta inlåst hemma varje dag och se samma människor varje dag för att jag i stort sett inte vågar gå ut. Jag saknar mina vänner.

Vidare berättar Joakim att han har förståelse för andra stora influencers som upplevt hatet, likt Bianca Ingrosso.

– När du är så pass offentlig så ska alla människor lägga sig i ens liv och jag förstår varför Bianca Ingrosso mår som hon mår. Hon är väl en av få människor som kan förstå mig och jag kan förstå henne.

Joakim och Jonna planerar att lämna Sverige

Joakim har även visat upp på Instagram vad för typ av hotmeddelanden han får och beskriver sin ledsamhet: ”Detta är bara 1 av 100 tals liknande”, skrev Joakim på sin Instagram story.

Annons

Nu har Joakim berättat för Bloggbevakning, som drivs av Camilla Gervide, om hur han ser på allt. I konversationen berättar han att familjen planerar en flytt utomlands inom ett par år.

”Tyvärr så det ser ut idag, och barn drar sig snabbare än flugor till bajs till en gruppering. Jag mår okej trots omständigheterna ändå, vi har accepterat att det är som det är bara tyvärr, och det vi gör nu är att jobba röven av oss, för att spara pengar till en permanent utlandsflytt om 4 år.”, skriver Joakim.

FOTO: Nicklas Thegerström/DN/TT, Youtube

Annons