Idol 2023 marknadsföring banner

Joakim Lundell om sin psykiska ohälsa – berättar i ny video på Youtube

03 jun, 2021 
https://image.hant.se/mimmi-fouchenette-byline.png.jpg?imageId=7538739&x=0&y=0&cropw=99.290780141844&croph=100&width=1318&height=1318
Mimmi Fouchenette
Joakim Lundell
Youtube-profilen Joakim Lundell lever tillsammans med hustrun Jonna Lundell och deras två barn.
De senaste åren har Jocke valt att sluta vara privat i sina videor – nu berättar han varför.
”Jag vågar inte gå ut”, säger han.
Annons
Joakim och Jonna Lundells kärlekssaga
Joakim och Jonna Lundells kärlekssaga

Programledaren och Youtubern Joakim Lundell är en av Sveriges absolut största profiler på sociala medier. Han har under hela sin karriär pratat öppet om sin psykiska hälsa men den senaste tiden har följarna inte fått ta del av hur han egentligen mår.

I en ny video på Youtube väljer Jocke att bryta tystnaden och berätta sanningen.

Joakim Lundell i tårar efter orden om måendet

I videon, som Jocke har gett titeln Min psykiska ohälsa, inleder han med att berätta att detta är den jobbigaste videon han någonsin gjort.

Han berättar att han mår så dåligt så att han inte vill prata med sin familj, vänner eller någon om det. Joakim Lundell vill inte visa sig svag för sin familj och framförallt inte för sambon Jonna Lundell.

I videon pratar Jocke bland annat om det hårda klimatet på sociala medier och att han inte längre kan ta in de fina kommentarerna för att han mår så dåligt psykiskt.

– Jag vill bara vara Jocke, jag vill bli sedd för den jag är och för min personlighet och för den människa jag är.

Annons

Joakim brister ut i tårar och fortsätter:

– Jag är så jävla trött på att bli sedd för min ekonomi, mina följare, min position på sociala medier eller vad man kan vinna på något om mig. Jag pallar inte att varje dag att jag ska vara rädd att nån ska hitta på något om mig. Jag pallar inte att sitta inlåst hemma varje dag och se samma människor varje dag för att jag i stort sett inte vågar gå ut. Jag saknar mina vänner.

”Jag är paranoid för varenda människa”

Det finns en hel del faktorer som gör att Jocke mår som han gör just nu. En av dem är att han har stött på människor som inte vill honom väl.

– Man har släppt in människor som inte har velat än gott, då blir man till slut helt paranoid och jag är paranoid för varenda människa. Det finns inte utrymme för att vara människa.

Joakim berättar också om förståelsen för kollegan och influencern Bianca Ingrosso.

– När du är så pass offentlig så ska alla människor lägga sig i ens liv och jag förstår varför Bianca Ingrosso mår som hon mår. Hon är väl en av få människor som kan förstå mig och jag kan förstå henne

Annons

I kommentarsfältet visar följarna sitt stöd till Joakim Lundell.

En följare har skrivit:

Som förälder brister mitt hjärta i en miljon bitar över det här, mår illa, gråter & blir så fruktansvärt arg! Ni är helt fantastiska, som människor, som skapare men framför allt som föräldrar. ALL kärlek till er familj, har en annan skrivit.

En annan följare skriver:

Blir så otroligt ledsen när jag hör detta, kämpa på Jocke. Du är och kommer alltid vara min största förebild för du är så äkta!

FOTO: Karin Törnblom/TT, Youtube

Annons