Erika Persson om adhd-diagnosen – därför vill hon inte medicineras

Erika Persson och mamma Gunilla Persson

Erika Persson har aldrig tidigare berättat öppet om sin diagnos.
Nu bryter hon tystnaden och förklarar varför hon slutar med sin medicin.
”Som en zombie”, skriver 19-åringen på Instagram.
Gunilla och Erika Perssons relation – väldigt tacksam
Slå på ljud

Det var när Gunilla Persson, 62, började synas i Svenska hollywoodfruar som hennes dotter Erika Persson, 19, även blev känd för svenska folket. I programmet fick vi följa mor och dotter i deras vardag i USA.

Att Gunilla och Erika har en väldigt fin relation råder det ingen tvekan om. Men sedan ett par månader tillbaka är de inte längre lika nära varandra fysiskt, då Erika har flyttat hemifrån. Hon har nämligen börjat på collage, men lyckligtvis ligger skolan bara en timme från mamma Gunillas bostad.

Erika Perssons vassa svar efter kritiken mot Instagram-bilderna

Erika Persson gillar att stå i rampljuset, vilket har varit tydligt sedan hon började dyka upp i Svenska hollywoodfruar. Trots att hon knappt var tio år gammal när kamerorna började rulla hemma var hon redan då fullt bekväm med att visa upp sina sång- och danskunskaper framför tittarna.

Idag är Erika alltså 19 år och hon syns numera snarare på Instagram än i tv-rutan. Kändisdottern har nästintill 60 000 följare, och delar gärna med sig av bilder på sig själv och sina vänner.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Titt som tätt möts Erika av kritik från sina följare, då hon inte är blyg med att visa lite hud på bilder. I en tidigare intervju valde 19-åringen att ryta ifrån mot detta.

– Det är väldigt kul att folk ägnar sin tid åt att hata en tonårstjej. Jag tycker på sätt och vis synd om dem, ifall det är dit deras liv har tagit dem, sa Erika då.

Därför vill Erika Persson inte fortsätta med adhd-medicinen

Man kan onekligen säga att Erika Persson inte räds att säga vad hon tycker och tänker. På Instagram delat hon gärna med sig av sina politiska åsikter och tar ställning i bland annat HBTQI-frågor.

Erika Persson

Nu väljer Erika att lyfta ett helt annat ämne i sociala medier, nämligen diagnoser. På Instagram story berättar kändisdottern för första gången att hon har adhd.

I inlägget frågar hon sina följare om råd och undrar vad hon kan göra för att underlätta sin livssituation utan medicin.

”Vad hjälper egentligen? Jag kan inte längre straffa och träna min hjärna till att bli en bra liten hjärna för det kapitalistiska samhället. Det är helt enkelt för utmattande och dränerande. Vad gör ni för att överleva?”

Så varför vill inte Erika Persson medicineras längre? Nu berättar hon.

”Jag kommer inte att ta min medicin, den får mig att känna mig som en zombie”.

LÄS OCKSÅ: Gunilla Persson avslöjar sanningen bakom dottern Erikas namn

LÄS OCKSÅ: Gunilla Perssons sorg – tragiska dödsfallet i familjen

FOTO: Privat

FRÅN FÖRSTASIDAN