Gunilla Persson avslöjar sanningen bakom Erika Perssons namn

GUNILLA PERSSON, ERIKA PERSSON

Det är ingen slump att Gunilla Perssons dotter Erika Persson heter just Erika i förnamn.
Nu berättar Gunilla sanningen bakom sin dotters namn.

Hollywoodfrun Gunilla Persson, 62, älskar sin familj mer än allt annat och är en väldigt familjekär person. I Svenska hollywoodfruar har vi fått se henne i sitt esse när hon både tagit hand om sin kära mamma Iris Persson, 95, samtidigt som hon varit mamma på heltid till dottern Erika Persson, 19.

Gunillas pappa hette Nils-Erik Persson men han finns tyvärr inte längre med oss idag. Däremot får han fortfarande väldigt mycket kärlek från sin dotter Gunilla, som gärna hyllar honom och minns honom på sina sociala medier.

”Jag tänker på dig varje dag och jag är så stolt över att kunna saga att jag har världens basta far...”, har Gunilla bland annat skrivit om sin kära pappa.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Erika Perssons relation till sin mormor Iris Persson

Gunillas pappa dog år 1998 och sedan dess har mycket hänt. Bland annat har hans fru Iris tagit sitt pick och pack och flyttat till Gunilla i USA. Det är drygt tio år sedan Gunilla valde att ta över vårdnaden för sin mamma – ett beslut som Gunilla menar ska ha räddat Iris liv.

I våras fyllde Iris 95 år och födelsedagsfirandet gick av stapeln med buller och bång. Självklart var gästerna solklara, nämligen Gunilla och Erika.

Erika har tidigare berättat för Hänt om det starka bandet hon har till sin mormor Iris och hur deras relation ser ut idag. Erika har nämligen flyttat hemifrån och börjat på Pitzer college, som ligger ungefär 1,5 timmes bilfärd från huset där Gunilla bor.

– Jag kommer självklart träffa mormor även när jag börjar college. Jag kommer alltid och hälsar på, speciellt eftersom hon gillar djur också. För jag vet ju att jag saknar dem när jag är ifrån dem så då borde hon också göra det, har Erika tidigare förklarat för Hänt.

GUNILLA PERSSON, IRIS PERSSON, ERIKA PERSSON

Gunilla, Iris och Erika.

Thomas Engström / TT

Så fick Erika Persson sitt namn

Att man har en stark relation till sin mormor verkar vara något som är säkert i familjen Persson. Gunilla hade nämligen en väldigt fin relation med sin mormor Regina, som tyvärr inte längre finns kvar i livet.

Nu har Gunilla valt att minnas tillbaka och tänka på sin mormor Regina, och i samma veva avslöjar hon även hur och varför hon döpte sin dotter till just Erika.

Erika heter faktiskt Regina i mellannamn, det namnet har hon fått efter ingen mindre än sin mormor.

Men, hur kommer det sig då att hon heter Erika i förnamn? Jo, hon är nämligen döpt efter sin morfar Nils-Erik. Så här skriver Gunilla på Instagram:

”Det här är ett foto på min lilla mormor Regina (Erikas mellan namn) Hon var född år 1900 och jag minns och saknar henne idag och alla dagar. Eftersom pappa Nils- Erik (Erika är uppkallad efter honom) inte har någon grav tänder jag ofta ljus vid hans fotografi.”

LÄS OCKSÅ: 6 saker du vill veta om Cherries pojkvän Pontus

LÄS OCKSÅ: Simons privata avslöjande om sista dejten med Matilda

FOTO: Robin Lorentz-Allard/Aftonbladet/TT, Karin Törnblom/TT

SENASTE NYTT!