Gunilla Perssons ilska efter läkarnas beslut för mamma Iris Persson

Gunilla Persson, Iris Persson

De senaste dagarna har varit riktigt tuffa för Gunilla Persson då hennes mamma Iris Persson inte verkar fått den vård som Gunilla vill att hon ska få. På hennes Instagram har hon varit öppen med kampen för mamma Iris liv.
”Jag har haft riktigt tuffa dygn”, skriver Gunilla.

Iris Persson, 95, har gjort sig känd för hela svenska folket som mamma åt Hollywood-frun Gunilla Persson, 62, och mormor åt Erika Persson, 18. På Gunillas sociala medier kan man följa Iris liv då hon får vård i hemmet av dottern och barnbarnet.

ENSAM Sannas kamp med barnen – efter Mikaels flytt

Tidigare i år var en stor dag för hela familjen då Iris fyllde hela 95 år. Gunilla hyllade då sin kära mamma och dagen till ära fick Iris även håret stylat av en frisör.

– Vi firar mammas födelsedag med att goda vänner kommer till vår trädgård där mamma kommer få ligga ute i en stol som är nedfällbar. Hon förflyttas med en hoverlift eftersom hon nu är helt sängliggande. Vi har lite svenskt smörgåsbord, champagne och födelsedagstårta, berättade Gunilla då för Hänt.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Iris Persson har lagts in på sjukhus

Gunilla är väldigt mån om hennes mammas välmående och vårdar henne gärna i hemmet. Men de senaste dagarna har det ändrats då Iris tvingats läggas in på sjukhus.

”Jag har haft riktigt tuffa dygn pga att läkarna inte längre vill ha kvar mamma på sjukhuset för försäkringen betalar inte mera. Många stora, grymma fel har gjorts och hade det inte varit för att jag är så engagerad och att jag har vårdgivare så hade mamma varit död nu.”, skriver Gunilla nu på Instagram.

Under årens lopp har Gunilla gjort allt hon kan för att mamma Iris ska ha det så bra som möjligt, något hon tidigare berättat för Hänt.

– Jag räddade mamma från en säker död för exakt tio år sedan. Jag tog ut henne ur demensboendet på mammas 85:e födelsedag den 18 februari 2011. Det i sig själv måste firas därför att tio år senare, trots att hon är gravt dement, så lever hon fortfarande och skiner ofta som en sol när hon ser på mig, sa Gunilla då.

Gunilla Persson, Erika Persson, Iris Persson

Gunilla, Erika och Iris står varandra väldigt nära.

Magnus Sundholm/Aftonbladet/TT

Gunillas åtgärder efter läkarnas beslut för Iris

Och nu verkar det som att Gunilla måste rycka in igen. Nu menar hon att läkarna avslutat en medicinsk åtgärd för hennes mamma som enligt Gunilla var högst nödvändig.

”Jag visste inte det och när jag kom på kvällen så var hon döende. Jag fick igång antibiotikan igen efter nästan ett och halvt dygn och hon blev genast bättre och sedan avslutade man den igen.”, förklarar hon.

För att säkerställa att allt går rätt till och att mamma Iris får den vård hon behöver har Gunilla nu tagit hjälp av en advokat.

”Jag har nu en stark advokat som kommer att gå emot sjukhuset. Han har flera stämningar på gång mot hela den organisationen. Jag trodde att det var ett av Kaliforniens bästa sjukhus. Men det stämmer inte längre. Det är fasansfullt.”, skriver Gunilla och fortsätter:

”Vi ber nu att allting ordnar sig till det bästa. Och att mamma överlever även denna gång. När hon är vaken så skiner fortfarande hennes ansikte av lycka när hon ser mig.”

LÄS OCKSÅ: Gunilla Perssons fina ord om mamma Iris – efter läkarnas akutåtgärd: ”Äter inte”

LÄS OCKSÅ: Gunilla Perssons nya avslöjande om kärlekslivet

FOTO: TT, Instagram