Gunilla Perssons dotter Erika ord om kritiserade bilderna

Gunilla Perssons likhet med dottern Erika

Gunilla Perssons 17-åriga dotter Erika syns ofta på Hollywoodfruns bilder på Instagram.
Nu slår tonåringen själv tillbaka mot de kritiska kommentarer hon fått.
”Jag tycker på sätt och vis synd om dem”, säger hon.

Gunilla Persson, 61, har under många år synts i dokusåpan Svenska Hollywoodfruar. Där har tittarna också skymtat hennes dotter, Erika, 17.

Hollywoodfrun är också en flitig användare av sociala medier. Där lägger hon ofta upp bilder på sin dotter. Men många har reagerat över att Erika är lättklädd på flera av bilderna.

Gunilla Persson. FOTO: Olle Sporrong

Gunilla Persson. FOTO: Olle Sporrong.

Nu talar Erika Persson själv ut om kritiken mot bilderna. Hon menar att de som tycker att hon inte borde vara lättklädd på bild inte har koll på kulturen i Los Angeles.

– Jag känner att de inte vet vad de pratar om. De förstår inte kulturen. Det är väldigt normaliserat och inte någon stor sak, särskilt inte i Los Angeles, där varenda tjej postar precis vad de vill. För de har självförtroende och känner sig bekväma i det, säger Erika Persson till Expressen.

Skrattar åt kommentarerna

Hon menar att tonårstjejer ska kunna vara klädda hur de vill på bild utan att behöva sexualiseras.

Hon tycker själv att det inte är en stor grej att lägga upp bilder på sig själv i bikini.

– Jag tvekar inte ens inför det, det är så vanligt. Det är amerikansk kultur, eller åtminstone i Kalifornien, Hollywood och Los Angeles Jag antar att Sverige är ganska annorlunda, säger hon.

Erika har lagt märke till att de flesta kommentarerna kommer från svenska kvinnor som är över 50 år – medan yngre människor sällan ger negativa kommentarer.

Men de kritiska kommentarerna gör henne inte ledsen – tvärtom tycker hon att de är underhållande.

– Det är väldigt kul att folk ägnar sin tid åt att hata en tonårstjej. Jag tycker på sätt och vis synd om dem, ifall det är dit deras liv har tagit dem. Det är väldigt sorgligt med vuxna kvinnor som ägnar tid åt att kommentera på unga tjejers bilder, säger Erika Persson.

FOTO: Robin Lorentz-Allard/TT, Karin Törnblom/TT, Olle Sporrong/TT