Doktor Mikael Sandströms långa tystnad efter inställda showen

Doktor Mikael Sandström

Mikael Sandström och Lotta Engbergs kärlekslycka är det ingen som kan ha missat.
Men Mikael har också några tuffa månader bakom sig.
Nu försvinner han spårlöst efter senaste motgången.
Lotta Engberg och Mikael Sandström kärlekssaga
Slå på ljud

Kärlekssagan mellan Lotta Engberg och Mikael Sandström har följts med spänning av hela svenska folket. Det var efter att Lotta under förra sommaren sagt i en intervju att Mikael verkade vara ett riktigt kap som de båda tv-profilerna fick kontakt. Bara en kort stund senare kunde Mikael bekräfta att paret skulle på en första dejt och resten är historia.

Att förhållandet var på allvar kunde många konstatera då Mikael Sandström plötsligt la upp sin lyxvilla i Hallstahammar till försäljning. Nu har flytten gått och Mikael och Lotta har precis flyttat in i deras nyinköpta hus i Göteborg.

– Det blir massa lustifikationer höll jag på att säga. Men det blir middag, kanske blir det helt enkelt en matt-picknick idag. Man bara slår sig ned och är. Grejen är att komma in och få stänga dörren på något sätt, bara starta det nya livet känns det som, säger Mikael Sandström innan han återgår till flytten, berättade Mikael i Nyhetsmorgon om första kvällen med Lotta i huset.

Tuffa året för doktor Mikael

Men det gångna året har inte bara flugit på moln för Mikael. Under förra året var läkaren aktuell för Let's dance men var tvungen att hoppa av då corona slog hårt mot Sverige i samband med programmets premiär.

– Det var en stor besvikelse att kliva av. Jag ville inte men jag såg inget annat råd, sa doktor Mikael till Expressen nyligen.

Efter många tunga månader inom intensivvården avslöjade Mikael i tv-programmet Tillsammans med Strömstedts att han slutar som praktiserande läkare efter flytten.

”Skälet till att jag skall "sluta" är att jag jobbat kliniskt som läkare i över 35 år, och dessutom har jag gått ca 2 500 jourer, vilket motsvarar ytterligare nästan 7 år av oavbrutet arbete. Så jag kan det där hyfsat bra. När jag dessutom nu har mer mediala möjligheter att nå ut med medicinska förklaringar vill jag gärna göra detta.”, skrev han i ett meddelande till Hänt om beslutet då.

Försvinnandet från Instagram

Men bara för att han slutar på sjukhuset kommer Mikael inte att sluta folkbilda människor inom medicin. Precis som vanligt kommer han att dyka upp i Nyhetsmorgon och tanken var att han även skulle haft en egen show där besökarna skulle få ta del av hans kunskap samtidigt som de fick sig ett skratt.

Än en gång satte dock corona stopp för läkaren.

”Efter många försök med alternativa lösningar måste jag dessvärre meddela att min 'stand up medicine show' måste ställas in av smitt-tekniska skäl. Återköp av biljetter via arrangören.”, skrev han på Instagram då.

Och sedan dess har doktorn försvunnit spårlöst och har inte uppdaterat sina sociala medier. Förhoppningsvis är det dock bara flyttstöket som tar Mikaels tid så att vi snart får se honom på sociala medier igen!

LÄS OCKSÅ: Följarna i chock efter Gunilla Perssons nya bild

LÄS OCKSÅ: Steffo Törnquist visar upp okända familjemedlemmen

FOTO: TV4/Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN