Doktor Mikael Sandström lämnar Sverige – efter flytten med Lotta Engberg

17 jul, 2021 
Doktor Mikael Sandström, Lotta Engberg
Doktor Mikael Sandström och Lotta Engberg har varit ett par i ungefär ett år och sedan i mars är de sambos. Men nu försvinner doktor Mikael utomlands – och anledningen är ytterst mystisk.
Annons
5 anledningar att älska Mikael Sandström
5 anledningar att älska Mikael Sandström

Drygt ett år har gått sedan Lotta Engberg, 58, tog kontakt med doktor Mikael Sandström, 63. Som de flesta vet vid det här laget började deras kärlekssaga efter att Lotta sagt i en intervju att "den där tv-doktorn ser trevlig ut". Sedan dess har mycket hänt för paret och idag är de sambos.

Det var i mars som flyttlasset gick till det gemensamma huset utanför Göteborg. Prislappen för Lottas och tv-doktorns hus landade på 8 750 000 kronor, vilket är nästan 750 000 kronor under det begärda utgångspriset på 9 495 000 kronor.

Miljonvillan har tolv rum och 240 kvadratmeter boarea och tomten är 1 253 kvadratmeter stor.

Mikaels ord om flytten ihop med Lotta

Att det har gått fort för paret är inget man kan sticka under stolen med, men medan många tycker att det är naivt menar de båda att det känns helt rätt. Doktor Mikael berättade nyligen att han inte ens ville prova på hur det var att bo med Lotta innan de köpte hus ihop.

Annons

– Nej. Så funkar det inte, det är fegt. Antingen fattar man ett beslut och med det perspektiv som jag har på vad som är viktigt med död och elände och folk som ska leva, vad är då det värsta i vågskålen? ”Det blev inget bra, vi får sälja”, då kostar det ett par hundratusen till mäklaren. Det är det absolut värsta scenariot, det är inte döden, sa han då till Aftonbladet.

Doktor Mikael Sandström, Lotta Engberg
Kärleken sprudlar mellan Lotta och doktor Mikael

Nu har Lotta och Mikael hunnit bo i deras fina hus utanför Göteborg i flera månader. Det stora huset går i ljusa toner och har en del inslag av tegel. Men där bor de faktiskt inte helt själva. Förutom Lottas älskade golden retriever-hund Alice fick de nyligen fick en till liten familjemedlem till sig. I mitten av juni kunde de välkomna hunden Nova.

Annons

Doktor Mikaels mystiska resa – lämnar Sverige

Vid sidan av jobbet på Nyhetsmorgon har doktor Mikael en hel del andra bollar i luften. Förutom engagemanget på sociala medier är han också ett nytt ansikte i Bingolotto. Under sommaren ska han nämligen hoppa in för att prata om sommarens plågor.

Förutom det driver han också podden Utforska vården med Dr Mikael, och nu berättar han om ett ytterst hemligt projekt som står på agendan. Det verkar alltså som att Mikael ska ut på äventyr – bara några månader efter flytten med Lotta.

– Jag ska vara med i en hemlig produktion, som jag inte kan berätta om, så jag ska resa utomlands, säger han i podden.

FOTO: Tommy Holl/TT, TV4

Annons