Lotta Engberg försvinner från Bingolotto – ersätts av doktor Mikael

Mikael Sandström och Lotta Engberg

I år firar Bingolotto 30 år och därför kommer programmet sändas hela sommaren.
Lotta Engberg går däremot på sommarledighet och kommer inte att synas i rutan – men hennes sambo doktor Mikael Sandström kommer vara med istället.
BingoLotto – minns du programledarna?
Slå på ljud

I sommarens Bingolotto kommer programledaren Agneta Sjödin och Arvingarnas sångare Casper Janebrink att hålla i programmet. Lotta Engberg går nämligen på ”sommarledighet” och kommer då istället leda Lotta på Liseberg i vanlig ordning. Ett nytt ansikte för Bingolotto den här sommaren är doktorn i Nyhetsmorgon, nämligen Mikael Sandström.

I en intervju med Expressen berättar Mikael att han ser fram emot att vara med i programmet.

– Det känns jättetrevligt att vara en del av Bingolotto. Det kommer vara en lite lättare touch jämfört med Nyhetsmorgon, som är av lite mer utbildande och lärande karaktär, säger doktor Mikael.

Mikael Sandström och Lotta Engbergs kärlekssaga

Mikael och Lotta är ett av Sveriges hetaste kändispar och har varit tillsammans i över ett år. För ett tag sedan flyttade de tillsammans till ett hus i Göteborgsområdet och lever nu som sambor.

– Jag kan inte säga att Göteborg är min hemstad. Men jag har ju sommarställe här nere och det blir bra på många sätt. Men det klart det är en omställning och att flytta ihop med någon efter att ha bott själv i tretton år, sa han nyligen till Hänt.

Nu berättar soldoktorn vad sambon egentligen tycker om att han ska ersätta henne i programmet som hon vanligtvis brukar vara programledare i.

– Hon tycker att det är roligt att jag ska bli en del av Bingolotto, säger Mikael Sandström och fortsätter:

– Det är också kul att få ha en lite gladare attityd till sjukvården med en enklare karaktär i stället för det dramatiska som intensivvården innebär. Så det ska bli kul att prata om medicin med glimten i ögat.

Därför syns doktor Mikael Sandström i Bingolotto

Mikael Kjellström, affärsområdeschef på Folkspel, berättar om idéen bakom att ha med Mikael i sommarens Bingolotto.

– Vi kommer ta upp ämnen som man alltid pratar om på sommaren. Så som väder, vad man ska äta, men också ”sommarplågor” i form av till exempel insektsbett. Då landade vi i Mikael som är en stark profil men också sambo med en av våra programledare. Så det blev ganska logiskt att fråga honom, säger Mikael Kjellström.

Soldoktorn kommer vara med under tre program av Sommarbingon. I intervjun avslöjar han vad han bland annat kommer att ta upp i programmen.

– Det kommer också bli en del lustiga anekdoter om patientfall som har slutat väl, säger doktor Mikael.

LÄS OCKSÅ: Doktor Mikael visar upp Lotta Engberg i kärleksfull video

LÄS OCKSÅ: Lotta Engbergs lyxliv med sambon doktor Mikael Sandström

FOTO: TV4, Olle Sporrong/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN