Lotta Engbergs lyxliv med sambon doktor Mikael Sandström

Lotta Engberg och Mikael Soldoktorn Sandström.

Lotta Engberg och doktor Mikael Sandström har skaffat hus tillsammans i Göteborgstrakten.
Paret lever minst sagt ett lyxliv tillsammans – så här mycket tjänar de.
Slå på ljud

Den folkkära programledaren Lotta Engberg, 58, och TV4-doktorn Mikael Sandström, 62, är just nu ett av Sveriges hetaste kändispar. De gick ut med romansen förra sommaren och sen dess har paret hunnit köpa ett hus tillsammans i Göteborg.

– Hon har ju sålt sitt hus och jag håller på med mitt och ska sälja det... och flytta till Göteborg. Ja, vi har faktiskt köpt ett hus, avslöjade Mikael för Expressen i början av 2021.

Den senaste tiden har paret legat lite mer lågt än vad de gjorde i början men under förra veckan så avslöjade doktor Mikael att han kanske kan tänka sig att öppna dörren för giftemål för en andra gång.

– Är mitt sinne så öppet att jag kan tänka mig att gifta mig igen? Där är svaret ja. Men jag vill inte förstöra något genom att skynda för fort. Det går ju fort som fan ändå, säger han i en intervju med Expressen.

HÄLSOKAMP Därför tvingas Camilla ta hjälp av maken

Så ser Lotta Engberg och doktor Mikael Sandströms hus ut

Både Lotta och Mikael har sålt sina hus innan de köpte deras gemensamma hus öster om Göteborg. Soldoktorn var däremot inte särskilt nöjd med försäljningen av hans hus i Hallstahammar som han sålde för 5,1 miljoner kronor vilket var 395 000 kronor under utgångspris.

– Man säger väl ”läge, läge, läge” om ett hus. Hallstahammar och Danderyd är inte riktigt samma plats, säger Sandström till Expressen.

Men i en FaceTime-intervju med Nyhetsmorgon går Mikael runt och visar upp hur det nya huset ser ut och verkar vara betydligt mer nöjd nu.

Han berättar bland annat att Lotta har sagt att hon ska sjunga framför den öppna spisen.

– Här är en öppen spis. Och här ska den beryktade engbergska stå. Där ska hon sitta och sjunga smäktande ballader har hon tänkt, berättade Sandström som visade tittarna runt i huset.

En öppen spis och ett barskåp på hjul flimrade förbi under husvisningen hos Mikael och Lotta.
FOTO: Nyhetsmorgon/TV4
Köket och vardagsrummet.
FOTO: Nyhetsmorgon/TV4
Badrummet hos Lotta Engberg och Mikael Sandström.
FOTO: Nyhetsmorgon/TV4

Lotta Engberg och Mikael Sandströms flärdfulla samboliv

Både Lotta och Mikael har minst sagt en god ekonomi framförallt nu när de lever tillsammans.

År 2017 redovisade Lottas bolag en vinst efter finansnetto på 5,1 miljoner kronor, rapporterade Expressen. Året därpå blev ännu bättre. Då omsatte hennes bolag 5,6 miljoner kronor, ett personligt rekord för Lotta.

– Det jobbar på och jag är jätteglad för att det går bra, sa Lotta i podden TV-fabriken.

Och Mikael går det ingen nöd på heller ekonomiskt, under 2016 registrerade han en årsinkomst på 1 363 400 kronor, vilket blir en lön på cirka 114 000kr/månaden.

LÄS OCKSÅ: Så ser Pernilla Wahlgrens nya lyxhus ut – då flyttar hon

LÄS OCKSÅ: Carolina Gynning om sorgen med döttrarna: ”Fyra år borta ur mitt liv ”

FOTO: TV4, Olle SporrongTT

SENASTE NYTT!