Efter kritiken i Bingolotto – Lotta Engbergs tystnad

Lotta Engberg i Bingolotto

Det var efter ett inslag med en spådam i Bingolotto som tittarna rasade mot Lotta Engberg och TV4 med kritik.
Men kommer Lotta agera efter den massiva kritiken?
Hänt reder ut!
Lotta Engberg och Mikael Sandström
Slå på ljud

Bingo! Det säger många tittare förhoppningsvis på söndagar om de spelar Bingolotto hemma i sofforna. Nu för tiden är det folkkära Lotta Engberg och Stefan Odelberg som programleder programmet och för ett tag sedan kunde Hänt avslöja att de båda programledarna har skrivit på för ytterligare säsonger.

”Att Stefan skrivit på för ytterligare säsonger har varit klart sedan en tid tillbaka. Det innebär helt enkelt att han fortsätter leda programmet tillsammans med Lotta som även hon fortsätter!”, skrev pressansvarig John Sarafian i ett meddelande till Hänt.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Massiva kritiken mot Lotta Engberg i Bingolotto

Det var för snart två veckor sedan om programledaren Lotta Engberg fick massiv kritik för sitt kanske lite oväntade inslag i Bingolotto. Det var nämligen så att programledaren gästades av en spådam och när Bingolotto på sin sida frågar tittarna om de velat kunna se in i framtiden rasade de mot beslutet att ha med en sierska i programmet.

Detta uppskattades verkligen inte av tittarna som var rasande över Bingolottos beslut att ha med denna typ av verksamhet i studion.

En tittare var exempelvis starkt skeptiskt till inslaget. Personen tyckte helt enkelt att det inte hör hemma i ett folkkärt familjeprogram.

”Även om jag själv är sierska så anser jag inte att det hör hemma i ett familjeprogram. Vi väljer alla var och en för oss och våra barn, men att tv väljer att ta med detta i ett familjeunderhållningsprogram känns absurt”.

Ytterligare en tittare ansåg att det var felaktigt att ha med en spådam i programmet och förstod inte syftet.

”Jag trodde inte Bingolotto höll på med ockultism.Jag trodde i min livligaste fantasi att ni var neutrala. Är det ett familjeprogram, eller ett upplysningsprogram för sirare så dom kan få fler kunde. Jag är chockad. Jag kommer skriva till TV4”.

Lotta Engbergs agerande efter kritiken i programmet

Sedan kritiken i programmet har vi inte hört något från Lotta Engberg. Varken på sociala medier eller något uttalande.

Senast Lotta uppdaterade sina egna sociala medier var i februari på sin hund då hon skrev Finaste vovven!!” till bilden.

När Hänt når Bingolotto skriver de att inslaget inte hade någon som helst avsikt att uppröra publiken.

– Vi lyssnar alltid på våra tittare. Det var inte meningen att göra någon upprörd, säger John Sarafian, PR-ansvarig för Bingolotto.

LÄS OCKSÅ: Caspar Camitz släpper ny musik – glädjen efter succén i Idol

LÄS OCKSÅ: Kikki Danielsson har vaccinerats mot corona – berättar om oron

FOTO: Tommy Holl/TT / Bingolotto/TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN