Tittarna rasar mot Lotta Engbergs inslag i Bingolotto

Lotta Engberg intervjuar en spådam i Bingolotto

Under söndagens Bingolotto-sändning fick Lotta Engberg besök i studion. Men tittarna uppskattade inte inslaget utan riktar nu skarp kritik mot beslutet att bjuda in gästen.
”Jag är chockad”, skriver en av flera till Bingolotto.
Fem anledningar till att vi älskar Lotta Engberg
Slå på ljud

SBingolotto hade premiär redan 1989 och har sedan dess blivit en folkkär favorit hos det svenska folket. Och trots att det genomgått ett flertal förändringar i så väl form som med programledare under årens gång har det fortsatt ha en trogen publik – och framför allt spelare.

Nu för tiden är det Lotta Engberg och Stefan Odelberg som programleder programmet och i helgen kunde Hänt avslöja att de båda programledarna har skrivit på för ytterligare säsonger.

”Att Stefan skrivit på för ytterligare säsonger har varit klart sedan en tid tillbaka. Det innebär helt enkelt att han fortsätter leda programmet tillsammans med Lotta som även hon fortsätter!”, skriver pressansvarig John Sarafian i ett meddelande till Hänt.

I sommar kommer de under några veckor att ersättas med sommarvikarier i form av Casper Janebrink och Agneta Sjödin.

Bingolottos ändring stoppar vinnarna

Nyligen ändrade Bingolotto sina regler för de som vinner och får bingo – de införde en maxgräns på att man kan ringa in 10 gånger för att ha chansen att få vara med i studion. Bingolotto och Folkspel hänvisar ändringen till att de vill ta ansvar för spelandet.

– Vi följer alltid upp det här med spelansvar kontinuerligt. Det här är ett led i sunt spelande, att man då inte kan ringa hur många samtal som helst. Vi kände att inför vi den här spärren tar vi ansvar för våra spelare, säger Mikael Kjellström till tidningen.

Kritik mot Lotta Engbergs inslag

Men det är inte den ändringen som tittarna nu reagerat på, istället rasar de mot ett inslag med Lotta Engberg mellan bingospelen i söndagens program. Då gästades programledaren av en spådam och när Bingolotto på sin sida frågar tittarna om de velat kunna se in i framtiden rasar de mot beslutet att ha med en sierska i programmet.

”Löjligt att spå Lotta under Bingolotto vem tror ni är intresserade av det?”, skriver en person.

En annan tittare är starkt skeptiskt till inslaget och framför allt mot att man ska kunna se in i framtiden. Personen tycker helt enkelt att det inte hör hemma i ett familjeprogram.

”Även om jag själv är sierska så anser jag inte att det hör hemma i ett familjeprogram. Vi väljer alla var och en för oss och våra barn, men att tv väljer att ta med detta i ett familjeunderhållningsprogram känns absurt”, skriver den.

Ytterligare en tittare tycker att det är felaktigt att ha med ett sånt inslag i tv.

”Jag trodde inte Bingolotto höll på med ockultism. Jag trodde i min livligaste fantasi att ni var neutrala. Är det ett familjeprogram, eller ett upplysningsprogram för sirare så dom kan få fler kunde. Jag är chockad. Jag kommer skriva till TV4”.

LÄS OCKSÅ: Så lever Mikael Sandström och Lotta Engberg idag: "En omställning"

LÄS OCKSÅ: Därför återvänder inte Karin Laserow till Bytt är bytt på TV4

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN