Stora ändringen i Bingolotto – som hållits hemlig för tv-tittarna

Bingolotto är en del av den svenska tv-historien.
Trots att många år gått sedan start ser programmet i stora delar likadant ut.
Nu avslöjas dock förändringen som hållits hemlig för tittarna.

Bingolotto har varit ett självklart inslag i svenskars vardag under många år och därmed skrivit in sig i tv-historien. Under årens gång har flera folkkära profiler stått bakom rodret för programmet och blivit ansiktet utåt för det populära tävlingsprogrammet. Under stora delar av 90-talet var det Leif ”Loket” Olsson den som styrde skutan men även Ingvar Oldsberg och Lasse Kronér förknippas ofta med programmet.

LÄS MER: Steffos kritik mot Camillas barnbok

Fram till förra våren var det Rickard Olsson som stod för underhållningen men efter en tids mystisk sjukdom valde han att lämna över stafettpinnen till Lotta Engberg som fick hoppa in med kort varsel. Sedan dess har hon delat det tunga ansvaret med Stefan Odelberg som hon turas om att leda programmet med.

Så lurar Bingolotto tittarna

Men trots att programmet är omåttligt populärt har det också mötts av kritik till och från. Under coronapandemin har Bingolotto kanske blivit ännu viktigare för tv-tittarna som behöver någon att hålla dem sällskap i isoleringen. Men pandemin har också ställt till en del problem för produktionen som flera gånger tvingats banda delar av programmet som normalt sänds direkt.

– Det händer ibland att vi bandar, framför allt i de större produktionerna. Sedan kan det finnas skäl att göra det nu. Det har hänt tidigare, men kanske något fler nu. När sådana saker blir möjliga har det funnits en logik att göra det, har TV4:s affärsområdeschef Mikael Kjellström tidigare berättat för Hänt och fortsatte då:

– Om man bandar blir produktionen vid det tillfället något mindre, vilket är en fördel ur pandemihänseende. Artisten ska ju resa och röra på sig, och att man ska vara lite mer försiktig finns med som parameter. Det finns en win-win för alla i en sådan situation.

Osynliga förändringen

Nu visar det sig att ytterligare en förändring har gjorts i programmet utan tittarnas vetskap. Sedan den 18 april kan du nämligen inte ringa in fler än tio samtal i momentet ”ring när du får bingo”. Och trots att ändringen nu har hunnit påverka tre direktsändningar skriver Aftonbladet att den ännu ej förmedlats till tittarna. Enligt en tipsare till tidningen ska denne ha mötts av en talsvarsröst då hen försökte ringa sitt elfte samtal efter att ha fått bingo.

Den nya regeln är dock tänkt att vara av godo då man genom förändringen hoppas på att hjälpa människor som annars kan sätta sig i svåra ekonomiska situationer.

– Vi följer alltid upp det här med spelansvar kontinuerligt. Det här är ett led i sunt spelande, att man då inte kan ringa hur många samtal som helst. Vi kände att inför vi den här spärren tar vi ansvar för våra spelare, säger Mikael Kjellström till tidningen.

LÄS OCKSÅ: Robinson-Joanna om konflikten med Johanna

LÄS OCKSÅ: Därför försvinner Karin Laserow från Bytt är bytt

FOTO: TV4

Senaste nytt