Så lurar Bingolotto tittarna i tv-rutan – efter förändringen

Bingolotto är lika populärt år efter år och det är många som sitter på söndagar och ”duttar" till programmet. Men produktionen ibland lurar tv-tittarna genom att spela in vissa delar av programmet i förväg. Det berättar Mikael Kjellström som är affärsområdeschef.

Genom åren har programmet letts av många folkkära programledare. Under början av 90-talet var Leif "Loket" Olsson en självklarhet i rutan, men även Ingvar Oldsberg och Lasse Kronér har gjort stora avtryck. Och fram tills förra våren var det Rickard Olsson som ledde tittarna genom bingon på söndagskvällarna. När han sen valde att hoppa av programmet var det Lotta Engberg som fick hoppa in och snart visade det sig att hon skulle ta över helt.

Men det dröjde inte länge innan hon fick sällskap att leda det populära tv-programmet. Lagom till förra sommaren fick hon sällskap av Stefan Odelberg och sedan dess har den populära duon gjort succé. Duon turas om att leda Bingolotto och har inget fast schema riktigt. Så ibland får tittarna ”dutta” tillsammans med Lotta och ibland med Stefan.

Så har Bingolotto påverkats av pandemin

Till och från har programmet fått en del kritik, men trots detta så rullar det på år efter år. Någonting som är extra populärt är uppesittarkvällarna och nyårsprogrammen som de har varje år. I en intervju med Expressen berättar deras affärsområdeschef Mikael Kjellström om hur det varit för Bingolotto under pandemin.

– Bingolotto har alltid varit en viktig samlingspunkt för många varje söndag, en hållfast punkt i veckan, och under pandemin har den varit ännu viktigare, säger han i intervjun.

Pandemin har påverkat hela världen, så också Bingolotto. Programmet har rullat på som vanligt, men utan publik i studion. Produktionen har ansträngt sig för att göra det bästa av situationen och framförallt för att skydda sina medarbetare.

– Utifrån det har vi varit väldigt förskonade. Det finns givetvis folk i produktionen som varit drabbade av corona, men vi har inte haft några som helst tendenser till smittspridning. Det har varit väldigt disciplinerat, säger han.

Eftersom att Bingolotto är en stor produktion så innebär det att många människor är på plats. Detta är ingenting som har påverkat deras vanliga sändningar på söndagar. Däremot har de fått tänka om när de har specialsändningar under högtiderna.

Så lurar Bingolotto tv-tittarna

Enligt Mikael så har de ibland spelat in vissa delar av programmet i förväg för att undvika att det ska vara för många människor i studion.

– Det händer ibland att vi bandar, framför allt i de större produktionerna. Sedan kan det finnas skäl att göra det nu. Det har hänt tidigare, men kanske något fler nu. När sådana saker blir möjliga har det funnits en logik att göra det, säger han och fortsätter:

– Om man bandar blir produktionen vid det tillfället något mindre, vilket är en fördel ur pandemihänseende. Artisten ska ju resa och röra på sig, och att man ska vara lite mer försiktig finns med som parameter. Det finns en win-win för alla i en sådan situation.

Så när tv-tittarna sitter där på söndagar är alltså inte hela programmet direktsänt utan vissa delar är inspelade under ett tidigare tillfälle. Detta är ingenting som tittarna får se eller veta under programmet. Men det underlättar för produktionen.

LÄS OCKSÅ: Sanningen bakom Tildes frånvaro i Efter fem

LÄS OCKSÅ: Verkliga orsaken till Carolas avhopp från Let's dance

SENASTE NYTT!