Idol 2023 marknadsföring banner

Verkliga orsaken till att Tilde de Paula Eby återigen saknas i Efter fem

27 apr, 2021 
Tilde de Paula Eby, Anna Brolin
Tilde de Paula Eby har nyligen blivit utsatt för hackare som tagit över hennes Instagram. Nu är problemet löst men under måndagens Efter fem uppstod en annan fråga, när Tilde saknades i rutan. Nu förklarar TV4 för Hänt hur det ligger till.
Annons
Nyhetsmorgons programledare då och nu – se förändringen
Nyhetsmorgons programledare då och nu – se förändringen

Tilde de Paula Eby, 48, är ett välkänt ansikte för TV4-tittarna. Allra minst för dem som brukar se på Efter fem på eftermiddagarna.

Det är drygt två år sedan som Tilde meddelade att hon hoppar av sin roll som programledare för Nyhetsmorgon. Men till tittarnas glädje så handlade det inte om ett totalt försvinnande – Tilde skulle istället starta upp eftermiddagsprogrammet Efter fem.

I Efter fem har hon gjort rejäl succé och programmet är en höjdpunkt för många tittare, då det bjuds på exklusiva intervjuer och viktiga dagshändelser. Till sin hjälp har Tilde en skara "side-kicks" i studion. Den skaran består av Axel Pileby, 34, Maximilian Artell, 29, och Henrik Alsterdal, 41. Men den senaste tiden har hon även fått en programledar-kollega i form av Anna Brolin, 40.

Bakslaget för Tilde efter frånvaron i Efter fem

Anna och Tilde brukar turas om att leda programmet. Vanligtvis brukar Tilde ta första delen av veckan och Anna brukar köra i slutet. Men för några veckor sedan blev tittarna otroligt förvirrade då Tilde inte var på plats när hon normalt sett brukar vara det.

Annons

Faktum är att frågetecknet kring var Tilde höll hus pågick i nästan två veckor, då Anna ledde programmet varje dag i två veckors tid. Vissa följare började då misstänka att Tilde tagit lite ledigt för att åka till sitt semesterboende i Spanien.

Men till tittarnas glädje var Tilde snart tillbaka i rutan igen och allt var som vanligt igen. Men i helgen kom ett bakslag för den populära programledaren – hennes konto på Instagram blev hackat av några turkiska ungdomar.

Tilde de Paula Eby
Tilde är given i Efter fem.

Det hela började med att det startades en live-sändning från hennes konto mitt under resultat-showen av Let's dance. Men snabbt visade det sig att det inte var Tilde som satt bakom spakarna. Hon larmade snabbt om problemet, men det hela slutade med en ilska från Tildes håll. Hon gick även ut med en varning till följarna – något som hon senare fick beröm för.

Annons

Därför saknas Tilde i Efter fem – igen

Men med tanke på helgens bravader blev nog många tittare förvånade under måndagens avsnitt av Efter fem. Tilde lös nämligen med sin frånvaro och istället var Anna på plats i studion.

”Var är Tilde”, skrev en tittare på Efter fems Instagram-konto.

Personen som skrev kommentaren fick medhåll från andra tittare och nu har TV4 valt att berätta för Hänt hur det ligger till med Tildes medverkan i programmet.

”Tilde och Anna har bytt dagar denna vecka.”, skriver kanalen i ett meddelande till Hänt.

FOTO: Anna-Karin Nilsson/EXP/TT, TV4

Annons