LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Tilde de Paula Eby varnar sina följare – efter stora misstaget

25 apr, 2021 
Tilde de Paula Eby
Tilde de Paula Ebys Instagram-konto har blivit hackat. Nu varnar hon sina följare att inte råka ut för samma sak som hon. Det hela grundar sig nämligen i ett misstag som är lätt hänt att råka göra.
Annons
Tilde de Paula om gamla kärleksrelationen till David HelleniusBrand logo
Tilde de Paula om gamla kärleksrelationen till David Hellenius

Tilde de Paula Eby, 48, har råkat ut för ett förfärligt öde. Hennes Instagram-konto har nu levt sitt egna liv, efter att det togs över av några hackare som började lägga ut massa konstiga bilder.

Det var under lördagskvällen som Tilde och hennes följare blev varse om hackaren. Mitt under resultatshowen av Let's dance startades det nämligen en live-video från Tildes Instagram-konto. Med tanke på den historien som Tilde har med danstävlingen så ringde det minst sagt några varningsklockor att hon plötsligt skulle tycka att en live-video på Instagram var viktigare än resultatet i Let's dance.

Men snart stod det klart – det var inte Tilde som startat live-sändningen, utan det var några hackare som hade tagit över hennes konto.

Tildes kritik mot Instagram efter förfärliga händelsen

Så fort Tilde märkte att det inte stod rätt till på hennes Instagram-konto valde hon att berätta om händelsen på Twitter.

Annons

”Har blivit hackad på Instagram. Märkliga live-sändningar och bilder som läggs upp där just nu är inte mina!”, skriver hon och fortsätter:

”Skönt ändå, försöka lösa detta var precis vad jag hoppades få ägna lördagskvällen åt!”, skriver hon lite skämtsamt.

När Tilde skrev den uppdateringen verkade hon se ganska lätt på saken, men det gick snabbt över till en rejäl ilska från hennes håll. Under söndagen har problemet fortfarande inte lösts och nu rasar hon mot både Facebook och Instagram som inte lyckats stänga ner hennes hackade Instagram-konto.

– Det som är ytterst allvarligt är att det inte är någon som har kontroll över vad som skickas ut på det här kontot, vilket naturligtvis gör mig och TV4 oerhört oroliga. Jag är i sociala medier-sammanhang också en representant för en hel tv-kanal och jag jobbar ju med nyhetsbevakning. Det är klart att man blir orolig, säger Tilde till Aftonbladet.

Annons

Tildes varning till följarna: ”Klicka INTE!”

Men nu vill Tilde varna sina följare för att inte råka ut för samma sak som hon. Det är i ett inlägg på Twitter som hon förklarar misstaget som är lätt hänt att råka göra.

”VARNING! Om du får ett sådant här meddelande – klicka INTE! Det gjorde jag och blev hackad. Jag har inte anmält något konto på insta så detta är ett scam-meddelande! Reposta gärna!”, skriver hon.

Twitter
Tilde uppmanar sina följare att inte begå samma misstag som hon.

Faktum är att även Ola Rapace har blivit hackad och samma meddelande som Tilde fick har även skickats till Hänts Instagram-konto från Olas profil.

FOTO: Christine Olsson/TT, TV4

Annons