LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Patrick Ekwalls starka ord till Tilde de Paula Eby efter hustrun Hannahs död

16 apr, 2021 
Linnea Lundgren
Patrick Ekwall i Efter fem
Den 12:e februari i år vändes Patrick Ekwalls liv upp och ner då hustrun Hannah Ekwall gick bort efter en tids kamp mot cancer.
Nu berättar han i Efter fem om den stora sorgen – och tackar programledaren Tilde de Paula Eby för det fina bemötandet.
Annons
7 svenska kändisar som har lämnat oss 2020Brand logo
7 svenska kändisar som har lämnat oss 2020

För två månader sedan drabbades hela Sverige av chock då Patrick Ekwalls hustru Hannah Ekwall gick bort, bara 39 år gammal. Det fruktansvärda beskedet kom efter att hon i mars förra året diagnostiserades med bröstcancer. Sedan dess har både Patrick och Hannah varit öppna om kampen mot sjukdomen och flera gånger uttalat sig om sina mot- och medgångar.

Veckan innan Hannahs död blev hon snabbt sämre och tvingades läggas in på sjukhus. Några dagar senare, den 12:e februari, orkade inte kroppen mer och Hannah somnade in.

”Vår underbara älskade Hannah har somnat in. Kampen mot cancern försämrades drastiskt över ett dygn och inte ens Hannah kunde stå emot till slut. Vi är bottenlöst förtvivlade, vi har förlorat en oerhört älskad mamma, en underbar kärlek och levnadsglad människa som bara ville hjälpa andra och sprida glädje”, skrev Patrick på Instagram då.

Dottern Wilmas fina handling

Sedan Hannahs bortgång har Patrick många gånger berättat om den enorma sorg som han och hans familj drabbats av. Speciellt dottern Tindra, 7, som är Patricks gemensamma dotter med Hannah.

Annons

”Hur ska jag få ihop de jobbuppdrag jag har i en ny livssituation ensam med en 7-åring, hur ska jag hinna, fixa med huset, matlagning, handling, mig själv, sommarlovet och allt sånt i vardagen som blir mer komplicerat?”, skrev Patrick för en tid sedan på Instagram.

Hannah var även bonusmamma till Patricks dotter Wilma – ett jobb som hon axlade med stort allvar och omtanke. Efter Hannahs död valde Wilma att starta en insamling för Cancerfonden till Hannahs minne. I Efter fem berättade hon om initiativet och hyllade sin bonusmamma som person.

– Hon var en väldigt levnadsglad och positiv kvinna. En väldigt stark kvinna framför allt, som tagit sig igenom det här senaste året, med diverse cancerbesked som hon fått, sa Wilma i programmet då.

Patrick Ekwalls ord till Tilde de Paula Eby

Nu är det Patricks tur att själv gästa programmet och berätta om tiden efter sin hustrus bortgång. Det är en tårögd Patrick Ekwall som berättar om vardagen idag.

Annons

– Jag hade tre stycken fruktansvärda mardrömmar. Den ena var såklart att Hannah skulle gå bort. Den andra var, hinner Patrick säga innan han sätter tårarna i halsen.

– Ursäkta. Det var att berätta för vårt barn att hennes mamma skulle gå bort. Och den tredje var begravningen, lyckas han till slut avsluta.

Wilma hade med sin insamling hoppats på att kunna samla ihop 4 000 kronor. I Efter fem berättar programledaren Tilde de Paula Eby att insamlingen är uppe i 1 267 400 kronor, något som gör pappa Patrick stolt.

– Det är fantastiskt. Jag är så otroligt stolt över mina barn och inte minst att Wilma lyckats med det här som ändå bygger på att hon vill andra människor väl.

Efter att kamerorna har slocknat väljer Tilde att tacka Patrick för den öppenhjärtiga intervjun via Efter fems egna Instagram.

”Tack Patrick Ekwall”, skriver programledaren följt av ett rött hjärta i kommentarsfältet till ett inlägg om det aktuella avsnittet.

Patrick själv vill även han tacka för ett respektfullt bemötande.

”Det är jag som ska tacka för att jag fick möjligheten att berätta”, skriver han.

FOTO: TV4

Annons