LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Därför flyttar Jesper och Mia Parnevik från lyxvillan – stor miljonförlust

15 apr, 2021 
Jesper Parnevik, Mia Parnevik lyxhuset i Florida
Jesper och Mia Parneviks hus har blivit allmänt känt efter alla säsonger av tv-serien Parneviks. Men nu är det dags att vända blad och nu är huset sålt!
– Sista gången i huset ever ever ever, säger Penny Parnevik i podden Pillowtalk.
Annons
5 saker du kanske inte visste om Peg ParnevikBrand logo
5 saker du kanske inte visste om Peg Parnevik

Jesper Parnevik, 56, och Mia Parnevik, 53, har varit ett par i 27 års tid och tillsammans har de barnen Peg, 25, Penny, 24, Philippa, 21, och Phoenix, 20.

Under fyra säsonger förgyllde familjen många svenskars kvällar framför tv:n i form av egna tv-serien Parneviks. Men efter fyra säsonger fick det vara nog.

– Nu är vi klara. Parneviks is done. Det kanske blir andra program, men inget mer Parneviks, sa Mia Parnevik till Hänt under Kristallen-galan 2018.

Parneviks blev inte bara en hyllad serie för deras varma gästvänlighet och de öppna samtalen mellan både varandra och gästerna. Det var även många som var imponerade över deras otroligt maffiga hus precis vid Indian river i Jupiter, Florida.

Ikoniska Parneviks-huset säljs

Det stora vita huset med blåa knutar är minst sagt uppseendeväckande och den skandinaviska designen gör att huset sticker ut bland lyxvillorna. Men nu när alla barnen flyttat hemifrån så är det bara Jesper och Mia som bor kvar i det stora huset på 1300 kvadratmeter, 1800 om man räknar med garageytorna.

Annons

Paret har länge pratat om att sälja huset, men nu är alltså Casa Mia, som de kallar det, sålt! I podden Pillowtalk berättar nu döttrarna Peg och Penny om det stora beslutet.

– Vi kan väl säga att mamma och pappa precis sålt huset, till en småbarnsfamilj, skitkul!, säger Peg.

– Ja de verkar astrevliga, så det är därför vi är här. Så det är sista gången i huset ever ever ever, säger Penny.

Mia och Jespers nya boende

Döttrarna kan också avslöja att föräldrarna har börjat se sig om vad som händer härnäst, blir de kvar i Florida eller verkar det bära av hem till Sverige?

– Mamma och pappa har visat oss potentiella nya boenden, säger Penny varpå Peg fyller i:

– Jag tror att för dem så står det mellan att antingen så vill de flytta till ett annat hus och liksom få ett projekt och renovera. Det är såklart mycket mindre men ändå få det lite samma stil som de har nu. Eller så är alternativet att bo i typ lägenhet, eller inte lägenhet men typ lägenhets-komplex. Typ som att bo på ett lägenhetshotell, med restauranger, pool och roomservice, förklarar Peg.

Annons

Det verkar minst sagt att Jesper och Mia vill vända blad och börja ett nytt kapitel i livet, speciellt då barnen är utflugna och skaffat sig egna familjer. Nyligen blev de också mormor och morfar för andra gången till Pennys dotter Pebble.

Parneviks förlust på många miljoner kronor

Men nu kan Hänt avslöja att det hade varit bättre att sälja huset för några år sedan, då var det nämligen värderat till över 100 miljoner kronor. Idag ligger slutpriset på 7 971 300 dollar, vilket motsvarar ungefär 67 miljoner svenska kronor. Det handlar med andra ord om en mångmiljonförlust för Mia och Jesper.

Däremot, när huset köptes för drygt 20 år sedan, så betalade paret en betydligt lägre summa, så på det sättet är det inte en förlust. Men faktum är att hade Jesper och Mia velat tjäna riktigt stora summor så skulle de ha sålt huset under 2009. Då var det nämligen värt nästan 120 miljoner svenska kronor.

FOTO: Realtom.com, Karin Törnblom/TT

Annons