Peg Parnevik om irritationen mot mamman Mia Parnevik: ”Håller på att bli galen”

Mia Parnevik går dottern Peg på nerverna.

Stefan Mattsson/Aftonbladet/TT, Karin Törnblom/TT
Det var under en biltur som Peg Parnevik började känna irritation mot sin mamma Mia. Nu berättar hon att hon håller på att bli galen.
– Helvetesresa, säger Peg.
Allt om Peg Parnevik
Slå på ljud

Den har väl blivit en av Sveriges kändaste familjer, Parneviks, som består av golfproffset Jesper, mamma Mia, systrarna Peg, Penny och Philippa och sonen Phoenix. De syns ofta tillsammans i olika sammanhang.

Peg och Penny har också en podcast ihop, Pillowtalk, och i det senaste avsnittet berättar Peg om en irritation som uppstått mellan henne och mamman Mia Parnevik.

”Helvetesresa”

Det här kom sig från en resa som de gjorde tillsammans.

– Jag vill inte säga att det var en helvetesresa... Men jag vill ändå säga det. Jag måste förklara varför. Det var kul i efterhand, men alltså..., säger Peg Parnevik samtidigt som systern skrattat med.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Penny frågar också om det fanns några stunder under resan som ändå var mysiga.

– Ja, men jag tror att det var så här... Jag har ju hängt mycket med mamma och pappa, börjar Peg och fortsätter berätta att hon tycker att relationen med sina föräldrar skiljer sig åt jämfört med hur andra personer i bekantskapskretsen har det.

– När jag var med Taylor sen så har jag insett att de inte har koll på vad han gör.Jag var hos dem och han hade läkartid, och de ba: ”aha, det visste jag inte”. De har liksom ingen koll på var han var. Är det bara min mamma som är så här: ”vill du låna bilen, vart ska du? Vem pratar du med, är det Filip?”. Gud, jag känner mig som 15, jag håller på att bli galen, säger hon.

”Är det bara mina föräldrar”

Penny Parnevik verkar road av systerns irritation, och försvarar sin mamma.

– Jag tror att hon gör det bara för att starta konversationer. Hon har nog ingen tanke bakom det.

Det håller Peg med om, men kan ändå inte låta bli att känna sig omyndig i mamman Mias sällskap.

– Är det bara mina föräldrar, eller är det allas föräldrar? Så fort jag kommer hem ba... Jag är faktiskt 25 så för det första tror inte jag att jag måste kolla med dig om jag ska dricka vin med en någon som sen ta en Uber hem. Jag kan absolut säga det, men jag behöver inte få godkänt, säger hon och berättar om en incident som hände nyligen.

– Jag satt och svarade på en massa mejl, och fick ett mejl om ett samarbete och det var bara helt konstigt formulerat. Och mamma hörde att jag suckade och ba: ”det känns som att du vill ha lite råd, jag kan hjälpa”.

Så blev alltså inte. Peg Parnevik avslutar dock med att säga några mer kärleksfulla ord om sin mamma.

– Hon menar väl. Det är bara att vi är lite olika, säger hon.

Läs också: Peg Parneviks svåra kamp med musiken – nya orden till fansen

FRÅN FÖRSTASIDAN