Patrick Ekwalls kamp med dottern Tindra efter hustrun Hannahs död

Patrick Ekwall

Det var i februari som Patrick Ekwalls fru somnade in i sviterna av cancer.
Nu berättar tv-profilen om kampen med 7-åriga dottern Tindra.
”Hur ska jag hinna?”, skriver han på Instagram.

Det var två månader sedan som Sverige nåddes av den tragiska nyheten att Patrick Ekwalls hustru Hannah Ekwall gått bort. Detta efter att hon i mars förra året diagnostiserades med bröstcancer. Länge kämpade hon mot sjukdomen med den 12:e februari orkade inte kroppen mer och Hannah somnade in, bara 39 år gammal.

LÄS MER: Rickard Olssons nya barnbesked med Giselle

”Vår underbara älskade Hannah har somnat in. Kampen mot cancern försämrades drastiskt över ett dygn och inte ens Hannah kunde stå emot till slut. Vi är bottenlöst förtvivlade, vi har förlorat en oerhört älskad mamma, en underbar kärlek och levnadsglad människa som bara ville hjälpa andra och sprida glädje”, skrev Patrick på Instagram då.

Kampen tillsammans med dottern Tindra

Sedan Hannahs bortgång har Patrick många gånger berättat om sin stora sorg. Men också tackat för det enorma stöd han fått från människorna omkring honom.

”Jag, Tindra, Wilma och Hannahs familj vill tacka alla ni som stöttat oss längs vägen, jag vet att Hannah var stolt över allt det stod hon gav sa många andra i samma situation” , skrev Patrick någon vecka efter hustruns död.

Tillsammans har paret dottern Tindra, 7. Samtidigt som Patrick har bearbetat sin egen sorg har han även varit tvungen att hålla ihop livet för dotterns skull. Nu berättar han i ett nytt inlägg på Instagram om svårigheterna som ensamstående pappa.

”Hur ska jag få ihop de jobbuppdrag jag har i en ny livssituation ensam med en 7-åring, hur ska jag hinna, fixa med huset, matlagning, handling, mig själv, sommarlovet och allt sånt i vardagen som blir mer komplicerat?”, skriver Patrick.

Patrick Ekwalls ord om framtiden

Trots att Patrick Ekwall känner enorm smärta och rädsla för det som nu ligger framför honom berättar han öppenhjärtigt att han kommer att få det att fungera.

”Det går, på något vis måste det lösa sig och jag är fan bra på att planera och organisera. Det är tiden som har svårt att räcka till. Å ena sidan vill jag ägna all kraft åt Tindra, å andra behöver jag jobba som alla andra (jag mår dessutom bra av det).Två månader utan Hannah är emotionellt slitsamt och känns ibland som en evighet och ibland som två minuter; ibland tänker jag att hon smsar nåt tokroligt, ringer om nåt kärleksfullt eller att hon kommer ned från trappan och frågar om jag vill ha något att äta.”

Patrick avslutar sitt inlägg med att säga att livet går framåt bit för bit varje dag. Nu vill han sträva mot att uppfylla Hannahs vilja – och se fram emot ett långt och lyckligt liv tillsammans med dottern:

”Ibland är det som att ingenting är sant, som att det inte var två månader sen, utan något som möjligen hände långt bortom mitt minne. Men livet utan henne blir också en prövning i realitet, allt som vi var två om, som nu måste fixas av en. Och det går, det också. Bättre för varje dag. Mest tack vare fantastiska människor i vår närhet som hjälpt oss så mycket, på alla plan. Men också för att vi vill, kan och orkar leva och se framåt. Hannah hade älskat att vi gjorde det och därför blir jag så glad över att vi faktiskt orkar göra det”, avslutar Patrick Ekwall sitt inlägg på Instagram.

LÄS OCKSÅ: Stor ilska mot Måns Zelmerlöw efter nya bilderna

LÄS OCKSÅ: Gunilla Perssons avslöjande om dottern Erikas kärleksliv

FOTO: TT/Instagram