Steffo Törnquists kritik mot Camilla Läckbergs barnbok

Camilla Läckberg är en flertalet kritikerrosad författarinna.
Men nu riktas stark kritik mot hennes hyllade barnbok.
– Löjligt, säger Steffo Törnquist.

Deckardrottningen Camilla Läckberg har minst sagt haft många strängar på sin lyra under de senaste åren. Förutom flertalet bästsäljande böcker har hon även haft fullt upp med filmatiseringar och är därutöver en driven entreprenör. Dessutom har hon inte mindre fyra barn som alla tar engagemang och uppmärksamhet.

LÄS MER: Gunillas nya bild chockar alla

Sedan sju år tillbaka lever Camilla tillsammans med MMA-proffset Simon Sköld, 33. Tidigare har Camilla berättat att hon och Simon började prata om barn bara några veckor in i förhållandet. Anledningen var att hon vid tillfället var 40 och Simon, som då var 27, redan sedan start var öppen med att han gärna ville ha barn i framtiden.

”Med Simon pratade vi om det efter tre veckor på grund av min ålder, och vi började försöka efter några månader”, har Camilla tidigare skrivit på Instagram.

Och barn blev det. 2016 föddes dottern Polly, 5, och sedan dess är hon ett givet inslag i både mamma Camillas och pappa Simons sociala medieflöden.

Camilla Läckbergs vädjan

Camilla har även barnen Meja, Wille och Charlie sedan tidigare förhållanden och i ett inlägg på Instagram skriver nu författarinnan att den senaste tiden varit hektisk för henne. Nu ber hon sina vänner och familj att visa hänsyn för att hon behöver en paus och tid ensam för att skriva.

”Är trött, stressad, kämpar fortfarande med min vikt och mitt allmänna fysiska välmående. Jag känner att jag dras och slits i från alla håll, massor av ”kan du bara”, massa förväntningar på min tid som jag ofta upplever som helt orealistiska och orimliga. Sen på det leverera jobb i tid, och samtidigt räcka till som fru, mamma och vän.”, skriver Camilla och fortsätter:

`Ska vi ses på middag´, `ska vi ses på lunch´ osv. Det blir omöjligt komma in i bra vanor igen. Det går bara inte. Frestelser och jag lirar inte särskilt bra. Så alla vänner mfl som just nu får ”nej, nej, nej” gång på gång, - jag älskar er och saknar er - men var sak har sin tid och just nu har jag inte så mycket att ge, och behöver fylla på med att bara vara... introvert. Annars kommer ljuset brinna i bägge ändar.”.

Steffo Törnquists kritik mot författaren

Dessutom riktas nu kritik mot Camilla efter att hon skrivit barnboken Super-Charlie och bajsexplosionen som handlar om den egna familjen med sonen Charlie i huvudrollen och dottern Polly som en viktig bikaraktär.

Det är Västerbottens-kurirens kulturredaktör Sara Meidell som reagerat starkt mot de barnböcker med bajs-tema som släppts under de senaste tio åren.

– Det finns ju inget skäl till att sätta en familjs bajskorvar i en historia där ingenting händer utöver att det är just bajs. Det är oerhört banal litteratur utan helhjärtade ambitioner att göra bra barnlitteratur. Jag tycker att barn är mycket mer komplexa än så, säger Sara till TV4.

Och kritiken har fått medhåll från flera hörn. Bland annat från Steffo Törnquist som reagerade starkt då Sara gästade Nyhetsmorgon för att diskutera saken.

– Det är fullständigt löjligt, sa han om de omtalade barnböckerna.

LÄS OCKSÅ: Pernilla Wahlgrens stora dilemma med nya kärleken

LÄS OCKSÅ: Nassim Al Fakir avslöjar bröllopsplanerna med Lina Hedlund

FOTO: TV4/TT