Mikael Sandström om Lotta Engberg – så får de relationen att gå ihop

MIKAEL SANDSTRÖM LOTTA ENGBERG

Doktor Mikael Sandström och Lotta Engberg har en kärlekssaga utöver det vanliga. Från en flirt i pressen till en nyköpt villa – men hur får de kärleken att hålla vid liv?
I en intervju med Hänt berättar nu Mikael om kärleken till Lotta.
– Jag är rätt intensiv, jag med. Vi håller med om det mesta men inte allt, avslöjar han.
Lotta Engberg och Mikael Sandström kärlekssaga
Slå på ljud

Det finns väl ingen som kan ha missat Lotta Engberg, 58, och Mikael Sandströms, 62, kärlekssaga vid det här laget? Turturduvorna träffades som genom en offentlig flirt från Lottas sida vilket Mikael blev väldigt smickrad av.

I början av mars flyttade paret till deras gemensamma hus i Göteborg och numera är de sambos och lyckligare än någonsin. I en intervju med Hänt berättar Mikael om kärleken till Lotta och hur de håller kärleken vid liv.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Mikaels kärlekshyllning till Lotta

Kärleken började alltså med en offentlig flirt vilket Mikael inte tycker är något konstigt.

– Det kan man ju tycka låter konstigt, men när man var mitt i det så var det som en trevlig grej. En rolig kommentar, jag svarade inte på inviten utan den fick gå. Sen hörde hon av sig på sms och bad på ett sätt ursäkt för att hon nämnt mitt namn i tidningen. Men jag tog det som en komplimang, sen pratade vi väldigt mycket förra våren, nästan varje kväll. Vi lärde känna varandra på distans, säger Mikael.

Mikael och Lotta har hunnit bo in sig i huset men är långt ifrån klara.

– Vi tycker det går rätt så snabbt fram, men vi är inte klara eller inflyttande. Vi ska upp med mer saker som lampor och tavlor, säger Mikael.

Hur känns det att äntligen vara sambos?

– Det känns jättespännande, på väldigt många olika sätt. Det är så mycket roligare! Nu har jag någon annan att ta hänsyn till.

Vad är det bästa med Lotta?

– Allt är så mycket roligare, hon är verkligen en intensiv och levnadsglad person. Det bästa med henne är väldigt mycket, mycket är bra. Hon gör tillvaron mycket gladare och roligare.

Så håller Lotta och Mikael kärleken vid liv – relationsknepet

Lotta och Mikael har båda två jobb som innebär antingen tidiga mornar eller sena kvällar. Lotta ser vi leda Bingolotto var och varannan söndag, Mikael i Nyhetsmorgon och med det nya projektet vården.se.

När Hänt frågar hur de håller kärleken vid liv blir svaret att det är lite av en omställning. Men även att det handlar om att ta hänsyn till varandra.

– Det är en omställning, jag kan inte säga att Göteborg är min hemstad. Men jag har ju sommarställe här nere och det blir bra på många sätt. Men det klart det är en omställning och att flytta ihop med någon efter att ha bott själv i tretton år.

– Jag är rätt intensiv jag med. Vi håller med om det mesta men inte allt! Jag anpassar mig gärna, hon fortsätter ju med Bingolotto och Lotta på Liseberg blir ju av i någon form.

LÄS OCKSÅ: Därför återvänder inte Karin Laserow till Bytt är bytt på TV4

LÄS OCKSÅ: Steffo Törnquists kritik mot Camilla Läckbergs barnbok

FOTO: Stefan Mattsson/Aftonbladet/TT / Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN